Водій чудом залишився живий

Водій чудом залишився живий

Вантажівка виїхала на залізничний переїзд і зіткнулася з тепловозом

 

Два тижні тому на залізничному переїзді в районі військової частини сталося зіткнення вантажівки з тепловозом. Розсипалася соя, яку везли, машина перевернулася. Водій, на щастя, не пошкодився.

Впродовж 2016 року на регіональній філії «Південно–Західна залізниця» допущено 12 випадків ДТП на залізничних переїздах. Травмовано троє людей. За аналогічний період 2015 року допущено 10 аварій, у яких 4 особи загинуло та 5 травмовані. Усі випадки допущені через порушення Правил дорожнього руху України водіями та ігнорування показань заборонної світлофорної і звукової сигналізації.

Як повідомив газеті “RIA-Козятин” начальник виробничого підрозділу

Відео дня

Козятинської дистанції колії Олександр Старушок, на теперішній час витрачаються кошти на створення безпечного перетину автомобільним транспортом залізничної колії, вживаються нові і ефективні заходи безпеки. Переїзди обладнують шлагбаумами для перекриття  доріг на всю ширину проїжджої частини та встановлюють пристрої примусового обмеження швидкості руху автотранспорту, щоб повністю ліквідувати або звести до мінімуму нещасні випадки на залізничних переїздах.        

— У момент увімкнення переїзної сигналізації поїзд уже знаходиться на відстані менше 1000 метрів та з’явиться в межах переїзду через 30-40 сек., — констатує Олександр Васильович. — Зважаючи на значну вагу поїзда та швидкість його руху, гальмівний шлях поїзда складає близько 1000 м. Тому машиніст не зможе миттєво зупинити поїзд, помітивши автомобіль на переїзді, навіть застосувавши екстрене гальмування! Водій повинен пам’ятати, що залізничний переїзд – це зона підвищеної небезпеки! Від дій того, хто за кермом, залежить не тільки своє життя і здоров’я, а й оточуючих! Порушення правил проїзду залізничних переїздів тягне за собою кримінальну відповідальність, може спричинити значні матеріальні збитки та призвести до непередбачуваних тяжких наслідків із втратою людського життя.

Вероніка Любіч

 

                                                            

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up