В Україні знову дорожчає алкоголь та тютюнові вироби

17 червня Кабінет міністрів України прийняв рішення про підвищення у два етапи оптово-відпускних та роздрібних цін на алкогольні напої на 25-40%. Міністерство доходів і зборів України пропонує ввести акцизні марки нового зразка на алкогольні напої та тютюнові вироби з матою недопущення зупинки виробництва алкогольних та тютюнових товарів та підвищення системи захисту.

 З 1 вересня в Україні почали діяти нові ціни на алкогольну продукцію. Це буде вже другий етап підвищення мінімально-оптових та роздрібних цін в цьому році. Перший етап підвищення, ініційований Кабміном, пройшов 11 липня. Всього за два етапи ціни на алкоголь зросли на 25-40%.

 У даній постанові така дія уряду пояснюється падінням курсу гривні та високим рівнем інфляції. Виробники ж,  в свою чергу, скаржаться, що мінімальні відпускні ціни не покривають високих затрат на виробництво та торгівлю спиртними напоями.

Відео дня

 Також таке подорожчання пов’язують з введенням нових акцизних марок.

Вони мають відрізнятися від старого зразка графічним дизайном і кольоровою гамою. На кожній марці міститься графічний захисний елемент із закодованою  інформацію. Таким чином,через посилення системи захисту акцизних марок, їх ціна виросла:  на алкогольні напої — до 0,27 грн. за штуку, тютюнові вироби —0,142 грн.  за штуку.

  Пляшка горілки, яка раніше коштувала 40 гривень, з 11 липня — 50 гривень, а з першого вересня — 55 гривень. Окрім того, ухвалені зміни стосуватимуться також коньяку, віскі, ігристого та звичайного вина. Відповідно, коньяк ( три зірочки) — 79 грн і 84грн.,( п’ять зірочок) — 89 грн і 94 грн ( раніше 59 і 69 грн). Найдешевше ігристе вино в пляшці 0,7 буде коштуватине 33 грн,а 44,9 грн і 49,9 грн. Відповідно, на інше вино ціна підніметься з 20 грн до 27 грн.

Слід зауважити, що пиво також вважається алкогольним напоєм. Відповідно, підвищення цін також не омине і цього виду товару.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Знов чергова перемога? Як ви вже достали зі своїми покращеннями!
  • Анонім

    Ну наконец-то! Всётаки пэрэмога! А то все сомневались уж не зрада-ли это... Но всё прояснилось! Давайте петь гимн в вышиванках!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up