Підлітки обкрадали автомобілі та цупили скутери

Підлітки обкрадали автомобілі та цупили скутери
Молодіжне “угрупування злодіїв” знешкоджено

В одному з номерів нашої газети ми повідомляли, що в Козятині невідомі спалили вночі автівку. Як виявилось, ця подія стала останньою крапкою нічних гастролей молодіжного “угрупування злодіїв”.
Більше шкодили, аніж крали
Окрім цього жахливого підпалу, постраждали десять власників автомобілів, які залишали на ніч свої авто в дворах на вулицях Героїв Майдану 6, 8, 16, 18, Грушевського, 23, 74 та Склярова, 1.
Оглядом місця пригоди та характером дій злочинців правоохоронці відмічали, що крадіжки виглядали трохи безглуздими. Злодії більше шкодили, ніж крали. Системності не було.  
Завдяки оперативній роботі райвідділу міліції, крадіжки та злочинні дії зупинили. Головними “героями” виявились троє 16-річних хлопчаків, та двоє 17 та 18 років. Один з цієї групи — школяр місцевого навчального закладу, інші — студенти училищ.

Ці діти розбивали вікна автомобіля зі сторони водія, відкривали машину та викрадали магнітоли, акумулятори, особисті речі. Також крали скутери та перепродували. Останнім завершальним акордом було навмисне викрадення з подальшим підпалом автівки. Відбувалося це все в Козятині з червня по вересень поточного року (!). В основному діяли хлопці з 2 до 4 ночі.  Під “прицілом” були засоби пересування без сигналізації в дворах багатоповерхівок.
Як виявилось, крадене частково реалізовували, частково переховували в районах цих же дворів. Тому більшість поцупленого вилучене міліцією і повернуте власникам.
Батьки — шоковані
Як виявилось, батьки підлітків не знали, що їх діти крадуть. Коли їх почали викликати у міліцію — вони були в шоковому стані. Можна зрозуміти їх хвилювання, адже були впевнені, що їхні діти не можуть скоїти подібного. Речі ніхто вдома сторонні не складував, тому ніяких підозр і не було. Як виявилось, сім’ї неповнолітніх крадіїв —  повноцінні (є батько і мати), забезпечені (не бідують).  Частина сімей працює на залізниці, частина  в торговельній сфері, є й з самооборони.
Чому маємо, те що маємо
По даному випадку проводиться досудове розслідування. Матеріали з міліції будуть направлені в суд. По санкціях — Кримінальний кодекс прописує все в статтях 185, ч.2 та 289 ч.2.
Залишається відкритим питання — хто із так званих “авторитетів” кришував молодіжну групу, наставляючи їх на свій фаховий рівень? А якщо такого “авторитета” немає? І він не запобіг можливому потраплянню молоді в місця позбавлення волі? То який він авторитет? Не “по-пацанськи”, не “по-понятіям”. І чого себе так коронує? 
З однієї сторони, міліція — молодці, що викрили крадіїв. А з іншої — це ж діти! Основна задача міліції, школи, батьків — запобігти створенню злочинних угрупувань, направити їх в інше позитивне русло, залучити до патріотичних справ. Де б діти могли б і заробляти певні кошти, і гордитися своїми вчинками. Наприклад, волонтерство, збір коштів для бійців АТО, на допомогу пораненим — як це робиться по всіх навчальних закладах України. В Козятині тільки поодиноко в школах займаються цим, в основному — чомусь мовчок.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Грабовий Олександр

    Прикольно:

    - Мама, я піду погуляю

    - добре, щоб до 4 ранку був
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:29 Вручили державні нагороди родинам загиблих військових Козятинської громади photo_camera 15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up