Українські німці гноблять громаду села Глухівці Козятинського району (оновлено двічі)

Українські німці гноблять громаду села Глухівці Козятинського району (оновлено двічі)

Щоб скоротити шлях до родовища, вони почали вирізати ліс

 

 

Відео дня

Тиждень розпочався неприєминою. В Глухівцях каоліновий завод порізав ліс. Для прокладення нової дороги технічному транспорту, сумарна вага однієї одиниці якого сягає 80 тон. За словами глухівчан, дорога до нового родовища знищить зелену зону відпочинку громади містечка. Позбавить перспективи розвитку та переорієнтації лікарні. Місцеві жителі обурені такими діями.

Те, що село Глухівці Козятинського району розташоване прямо на родовищі каоліну, для селян раніше було доброю ознакою. Особливо, коли дядько ручною лопатою накидав на віз глину і віз до цеху переробки. Такий підхід “отут копаємо” змінився з роками. Сформувалось унікальне явище. Це кар’єр і виробництво каоліну прямо в межах селища. Такого немає ніде в світі.

Візьміть будь-кого, завезіть до офісних та виробничих приміщень і зрозумієте, що повітря тут не таке. Запах інший. Сонце світить по-іншому. Дихається зовсім не так. І ця білизна навіть весною пригнічує все зелене. Все, що Бог дав весною бути зеленим — з присмаком білого.

Я зривав нове листя весни-2016, намагався помити, витерти його. Та з цього нічого доброго не вийшло. Листя вже геномодіфіковане. Воно не зелене, а мутно-зелене — не природнього окрасу. Ніздрами та горлом, хто не місцевий, навіть закривши очі, відчуваєш подразнення. Його тяжко описати і передати — цей неприродній колорит, що біля цехів виробництва, пригніченого кольору всюди.

А німці, як німці, являються повними власниками виробництва. Які ставлять найпершим — здешевлення виробництва і накопичення капіталу. Сумніваюсь, що тут працюють німці. Скоріше всього, найняли українців, які за гроші ладні загнати місцеву громаду “до чорта в чулан”, лише б мати добре оплачувану роботу. Хоча заробітна плата “пролетаріїв” не велика, а вони — і не пікнуть.

Страх об’єднав їх в одному — залишитись на роботі за платню 1555 гривень в місяць. Дивлячись на це все, складається враження, що німці хочуть заморити селище міського типу і максимально наблизити виробництво до родовища.

Що для цього необхідно? Найперше, знищити лікарню, яка стоїть прямо на каоліні. Потім — зону відпочинку. Зробити безперспективною купівлю нерухомості. Змусити людей добросовісно відселитись і забути про нажите майно.За безцінь скупити і зруйнувати жилий фонд людей.

А ціна і є стратегічна перспектива розвитку німецького підприємства. В розумінні німців будинки стоять на золоті.

Питання — хто на цьому заробить? Прямої відповіді у мене немає. Але не сумніваюсь, що це український чиновник, статки якого сховані в офшорних компаніях світу. Для жителів Глухівець вони не досяжні, як для всієї України.

На сьогодні більшість депутатів Глухівецької селищної ради складають працівники німецької компанії. Славімо їх. Молімось за них, може вони прозріють: Євсеев Іван Павлович, Шаповал Наталія Володимирівна, Ящук Юрій Олексійович, Побережник Федір Федорович, Хорунжий Валерій Олегович, Біляєв Сернгій Володимирович, Гордієнко Андрій Юрійович, Романюк Ірина Павлівна. До цього списку можна віднести секретаря с/ради Мельничука Олександра Анатолійовича, який також відстоює позицію німців.

Ще один депутат Балабанов Олександр Олександрович (пенсіонер, м. Вінниця), колишній заступник директора завода — не являється на сесії взагалі.

А відстоюють місцевих тільки депутати, які мають власну громадянську позицію, що заслуговує повагу громади. Це Козюк Євген Борисович (працівник школи, учитель фізкультури), Дробот Людмила Іванівна (лікарня), Лелик Василь Іванович (акгороном “Маяк”), Дмитрук Юрій Юрійович (школа, сторож).

Повага їм, але їх — меншість.

Голова сільради нагадує страуса. Він при наближенні необхідності відстоювати інтереси громади, голову свою ховає в пісок, виставляючи дупу на показ всій громаді.

 

Після наполегливості громади при підтримці ЗМІ, у вівторок на місці технічної дороги та зеленої зони відпочинку в смт. Глухівці відбулась зустріч громади з керівництвом підприємства та сільським головою. В присутності журналістів керівник підприємства шантажував громаду тим, що “якщо не дозволять транспорту рухатись через зелену зону, він його пустить через центр села”. Він також запропонував людям, що живуть в зеленій зоні, пожертвувати власними інтересами та безпекою в угоду людям, що живуть в центрі села. По факту, він зіштовхує громаду. Міняти технологію транспортування технічної сировини від кар’єру до підприємства не планують. Хоча, як засвідчує наше журналістське розслідування, є інші технічні можливості транспортування шляхом закритих електротранспортерів або прокладенням трубопроводів.


Область вкладених файлів Переглянути відео YouTube "Українські німці 12 тис.гривен,ліс продали щоб заплатити лісорубам." Українські німці 12 тис.гривен,ліс продали щоб заплатити лісорубам.
 

 

Влад ЛІСОВИЙ    

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (36)
  • Анонім

    Німцям вдалось розколоти громаду.Тепер Шевчуки  винуваті.Люди просто пруть що жити як завгодно і по договорняках!Закону не має.Всі депутати  це завод,тому сільський голова там Директор каолінового комбінату.Голова села не здатен нїчого зробити як бути слугою у шефа.Тому так себе і веде магнати комбінату.Вихід один створити громадську раду при виконкомі,в яку заводчан не брати.
  • Анонім

    Сейчас Коровій та сільський голова бухають з українськими німцями.АКW.на території заводу.З інформації інформаторів з персоналу комбінату.Приїхав якийсь хуй з корпорації,думають як обдурити громаду.
  • Дробот Людмила

    Хочу висловити своє невдоволення з приводу неправдивої інформації написаної від мого імені.Так, як моєю думкою ніхто не цікавився, а вона є протилежною. Медпрацівники підтримують наміри та дії керівництва ТОВ "АКВ УКТ" Відносно дороги, з боку медичних працівників заперечень не має.Дякуємо за приведення в належний стан значної території нашого селища.А кореспонденту, раніше ніж писати від чужого імені,потрібно з людиною поспілкуватись.                                                                         Медсестра Глуховецької лікарні!!!

    козятинець reply Дробот Людмила

    зашугали бабцю.Яка вона нахуй медик.після цього ..Калаборціоністка або вбивця української нації

    Анонім reply козятинець

    Да ее председатель задрочил ,пиши мол а то уволю.По-любому уволят куда пойдьот незнаю.Он с директором председатель ганял по селу и всех за!!йобывал,мол немцы хорошие.а кто видел етих немцем.Все пидарасом!! Украинские.
  • Анонім

    Особисто Я Влад Лісовий,звернувся письмово до керівників АКW щоб посприяли купити мобільний дефлібілятор примусової вентиляції легких,а електрошокер примусового запуску серця .б\у.Перед відправкою волонтерської швидкої в зону бойових дій,Звернувся з ветеранами медиками ато.Завод і їх керівник послав нас нахуй,Спроба отримати письмову відповідь нічого не дала.Авто поїхали без технічного забезпечення.Скільки поперло пацанів незнаю,принципі ми і грошей не просили а конкретні медичні засоби для невідкладної допомоги.Ми з дітьми проводили заняття практичних навиків медичної допомоги,що продемонструвати уважність першої допомоги раненим.Всерівно нас послали нахуй.За свій пост відповідає.Влад Лісовий.

    козятинець reply Анонім

    ціна питання 40 тис.гривен.Любящим сільського голову ветерану АТО.Медикам.І Всім патріотам лжепідарасам німецьким.Автомобіль вівіз 16 чоловік поранених із низ четверо померло без не можливості надати медичну допомогу в польових умовах.А потім під час обстрілузгоріло.В зоні бойових дій проїздило 49 днів.

    козятинець reply Анонім

    щоб той хто відмовив жив і здихав.ПРОКЛИНАЮ ЦИХ ПІДАРАСІВ.

    Людмила не гріши тебе проклянуть і весь твій рід.Я вже проклинаю.

    Анонім reply козятинець

    Чтож будим молиться ,чтоб  через Бога их казнила судьба.Им лично или их детям значения не имеет.Уверен им наказания не миновать.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up