Як боротися з комунальною мафією!

Як боротися з комунальною мафією!
Ні для кого не секрет, що більшість комунальних послуг, які нам мають надавати комунальники, або взагалі не надаються, або надаються неякісно, тому треба знати, як боротися з комунальними чиновниками в межах закону.

Практика найвищих судів України, прямо кажучи, злочинна, адже по суті суди змушують людей платити за послуги, які не надаються та ще й без укладеного договору, хоча законодавство чітко передбачає наявність такого письмового договору з кожним споживачем!
По суті, за відсутності договору, ви навіть не можете пред’явити комунальникам свої вимоги, а от вони пред’явити їх до вас, ой як можуть! Тому в цій частині злочинна комунальна мафія диктує свої права, адже в тих містах, де таке комунальне підприємство одне-однісіньке, ви навіть не маєте права вибору надавача комунальних послуг, хоча Закон України «Про захист прав споживачів» вам таке право надає!
От так наша влада грабує свій народ за принципом: я тобі надаю або не надаю послуги, а ти все одно мусиш за них платити! Але законний вихід боротьби з сучасними мафіозі є, і я вам про це розповім.
Практика найвищих судів не дозволяє комунальникам одразу звертатись до суду в порядку позовного провадження, якщо комунальники не звернулись до суду в порядку наказного провадження! Отже, спочатку ви маєте отримати на руки наказ суду про стягнення з вас заборгованості за комунальні послуги.
Оскільки наказ видається без виклику сторін, то ви отримаєте його поштою під розписку. Наказ видається тільки на підставі укладеного між вами та комунальниками письмового договору, якщо наказ був виданий без такого договору, то цей наказ є незаконним і підлягає скасуванню.
Щоб скасувати судовий наказ, вам потрібно протягом 10 днів з дня його отримання звернутись до суду, який його видав, з заявою про скасування цього наказу. При юридично правильному підході вказаний наказ суд скасує.
Тільки після цього комунальники можуть звертатись до суду в загальному порядку. В цьому разі шанси виграти справу проти них у вас мізерні, а тому треба звернути особливу увагу на строки позовної давності.
Строк позовної давності за цими правовідносинами становить три роки, тому, якщо ви не платите за комунальні послуги більше трьох років, суд не має права стягувати з вас цю заборгованість, але тут є нюанси. Ви завчасно маєте подати до суду письмову заяву про застосування строків позовної давності, адже за її відсутності кошти з вас все-таки стягнуть.
Отже той, хто не платить за комунальні послуги, які не надаються більше трьох років, може спокійно за них не платити й надалі. Якщо держава так поводиться з нами і захищає корупціонерів і комунальних мафіозі, ви маєте знати, як з ними боротись. Нехай вам щастить!

Підготував Олександр ШАВЛЮК

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up