Міському голові Козятинської міської ради Олександру ГВЕЛЕСІАНІ ЗАПРОШЕННЯ

Міському голові Козятинської міської ради Олександру ГВЕЛЕСІАНІ ЗАПРОШЕННЯ
Шановний міський голово! ДУХОВНА РАДА КОЗЯТИНА запрошує ВАС офіційно взяти участь у засіданні духовної ради у вівторок 20 травня о 18.00 в редакції газети «RIA-Козятин» по вул. Червоноармійська, 38, вхід з двору 2 поверх

Суть питання: протягом останніх двох місяців головним редактором газети «RIA-Козятин» спільно з церковними громадами міста ініційована акція «БОЖЕ, ХРАНИ УКРАЇНУ». Щонеділі в міському будинку культури та на центральній площі міста проходять молитовні віча одинадцяти релігійних громад та конфесій.

Кульмінаційним моментом акції має бути масовий спів духовного гімну України «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».  Ціль акції патріотична - призвати Божу благодать на Козятин , на Україну  щоб не було війни. Акція спрямована на збереження миру в державі та в громаді, згуртування громади  в період великої загрози війни, духовного скріплення у вірі Божій незалежно від конфесійної приналежності членів громади. Так як ми являємося одним цілим і тільки разом можемо подбати про мир і спокій в суспільстві. Як стверджено духовними наставниками,  найкращим стримуванням агресії, вихованням толерантності та поміркованості є молитва

До акції планується залучити школярів та студентів міста, працівників всіх підприємств, установ та організацій.

Відео дня
> Маючи на меті такі благородні цілі з масовим залученням громадян, акція під загрозою зриву. Останні два молитовні віча проходили з незначними перешкодами адміністрації будинку культури (недопущення до приміщення, обезточування, незабезпечення технічного озвучування).  Мирянам хочеться вірити, що це випадковий збіг обставин. Однак у більшості є підозра, що це є навмисні провокаційні дії. 

На засіданнях оргкомітетів по підготовці кульмінаційного моменту акції (масовий спів духовного гімну, який включений до речі в шкільну програму) секретар міськради Павло Холковський стверджує, що дітей шкіл не залучать на релігійну акцію. Посилаючись на Закон про свободу совісті та релігійні організації (відокремлення влади і школи від церкви).  Не зовсім зрозуміло з яких етично-моральних пробуджень міський секретар створює конфліктну ситуацію зі здавалось би такою мирною акцією. Домовлено з освітянами, що дітей залучать на акцію, якщо там «батюшки» не будуть виступати і не будуть співати церковні пісні… Але церковні настоятелі проти такого підходу.  Залучення школярів до даної патріотичної акції, на наш погляд - не протирічить Закону.

В напруженій обстановці в  Україні, коли люди переживають стрес, переймаються як ніколи майбутнім своїх дітей і сімей – як ніхто з цим може найкраще впоратися церква, священики. Правильно зорієнтувавши молодь та громаду міста. Зробивши опору на християнські цінності, утішити і наставити людей на доброзичливе ставлення один до одного з метою подолання кризи в суспільстві. В дні сепаратистської війни. Проплаченної зовні. Потрібно об’єднати свої зусилля щоб допомогти громадянам нашого міста,  дати їм духовну опору в цій нелегкій ситуації.

Тому, шановний Олександре Георгієвичу, духовна рада наполягає на обов»язковому відкритому діалозі з цього питання. 

З повагою

головний редактор газети «RIA-Козятин» Тетяна ЛОЗІНСЬКА

настоятель православної парафії  пророка Іллі УПЦУП Роман МАСИРА

настоятель православної парафії Покрови Пресвятої Богородиці УПЦКП Василь ВЛІЗЛО

настоятель римо-католицької парафії храму матері Божої Доброї Ради Олег САКАЄВ

настоятель греко-католицької парафії Різдва Христового Антон БОРИС

пастор церкви «Спасіння»  Віра ГЛУЩЕНКО

пастор євангельських християн баптистів Володимир ТКАЧУК

пастор церкви «Скінія» Олександр БУТРИК

рабин християнської єврейської месіанської  релігійної громади «Бейт Ель» Микола МАЛІНОВСЬКИЙ

пастор релігійної громади «Воскреслого Хреста» Федір ПАВЛОВ

помічник пастора релігійної громади церкви «Вефіль» Олександр РЕПАЛО

пастор церкви «Назарянина» Сергій ОНОФРІЙЧУК

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (46)
  • Anonymous

    Kazatin Kazatin бо ця пані дійсно не володіє не тільки словом, а ще й тактом, розумом та ввічливістю!....по тексту Ця пані на посаді головного редактора.ЇЇ таланти визнав роботодавець.Вона журналіст незалежної міжнародної спілки журналістів.Своїми діями максимально сприяє миру злагоді в громаді.Якщо на її статті у вас понос то це добре.Стимул є гарно працювати на державних постах.
  • Anonymous

    пушкін О.С. на питання два додати два задумувавсь.Але це йому немішало стати класиком основою російської мови
  • Anonymous

    ВИ ЯКБИ ПОЧИТАЛИ РУКОПИС гВЕЛІСІЯНІ АБО ГОЛОВНОГО ЛІКАРЯ ТЕКСТИ.. ВИ БУЛИБ В АХУ... пРОСТО Коли багато пишеш слідкуєш за текстом змістом а робити треба швидко допусуаєш опуси.
  • Anonymous

    Павло Холковський .Закон трактує як сепаратист.Не член громадської ради.Можливо він член московської церкви.Тобто ця людине НЕ має морального права представляти інтереси громади в владі.Це чорт в болоті.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up