На 200-річчя костелу Св. Анни подарували дзвін

  • User
На 200-річчя костелу Св. Анни подарували дзвін
Спеціально для костелу Св. Анни був замовленний дзвін у Польщі, що пожертвував Іван Боровський
Свято зібрало сотні людей

У неділю в с. Самгородку відбулося церковне свято на честь 200-річчя костелу Святої Анни. Зібралося багато місцевих та приїжджих прихожан римо-католиків, чиновників. благочинників. Головною подією свята стало освячення церковного дзвону.

Дзвін назвали “Анна”

Спеціально для костелу Св. Анни  був замовленний дзвін у Польщі на дзвоноливарні братів Фельчинських. Історія успіху родини Фельчинських у Калуші розпочинається з Міхала Фельчинського, який у 1808 році започаткував фірму з відливання дзвонів. Для храму в с. Самгородок дзвін виготовили зі сплаву, левова частка якого - мідь, а вага 90 кг. Кожен дзвін має свою назву, отож цей назвали на честь Святої Анни. На ньому є надпис, який свідчить, що пожертвував його Іван Боровський (відомий в місті підприємець).  

Відео дня

Ректор вищої духовної римо-католицької семінарії отець Олександр Явловецький з м. Городок (Хмельницька обл.) і настоятель римо-католицького храму Матері Божої Доброї Ради отець Олег Сакаєв з м. Козятина провели молебень.

На урочистому богослужінні о. Олександр розповів про спогади у священних писаннях про батьків Святої Діви Марії - Святого Йоакима і Святу Анну (бабуся Ісуса Христа). Було сказано про важливість і святість матері і бабусі в житті кожного з нас. Звучали молитви за мир і спокій в Україні.  

У всіх присутніх спостерігався святковий настрій. Отець Олег від усієї парафії вручив подяку Івану Боровському за придбання дзвону для храму. Потім, навколо храму пройшла процесія, яка закінчилась Благословінням.

В свою чергу,  зразковий хореографічний ансамбль “Зірки Арчі”, подарував танець “полонез”.

Потрібні кошти на реставрацію храму

— У наші дні храм потребує реставрації. — говорить отець Олег. —  Парафіяни постійно жертвують, але того замало. Тридцять прихожан не в змозі своїми коштами повністю відновити костел. Тому я звертаюся до всіх небайдужих, якщо хтось може, якщо хтось має добру волю, хай допоможе відновити культурну спадщину.

Всіх небайдужих і бажаючих допомогти коштами у відновленні костелу звертатись за телефоном до о. Олега Сакаєва (097)-908-70-42 .

В кінці служби усіх пригощали 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up