На хвилі дитячого патріотизму

На хвилі дитячого патріотизму
Історія України налічує багато радісних та сумних сторінок. Визволення України від німецько-фашистських загарбників є однією з них, яка принесла нашому народу радість перемоги та сум втрат

24 жовтня 2014 року в спеціалізованій школі І–ІІІ ст. № 1 ім. Т. Г.  Шевченка відбувся фестиваль дитячої творчості, присвячений 70-й  річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.
Останні події, які відбуваються в нашій державі, та прагнення дітей до миру на рідній землі, стали поштовхом, щоб з ентузіазмом та великою відповідальністю поставитися до участі у фестивалі.
Програма виховного заходу була цікавою, різноманітною та насиченою. Конкурсантам запропонували три номінації: «Патріотична поезія» для учнів 8-х класів, «Пісні воєнних років» (інсценізація) - 9-10 класи, «Мініатюра на військову тематику» (інсценізований уривок з літературного твору) – 11 класи.
На початку заходу завідувачка бібліотеки Лідія Дмитрук  організувала та презентувала тематичну виставку книг «Допоки пам`ятаємо - живемо».
З першої хвилини фестивалю всі присутні поринули в атмосферу  далеких, але таких зрозумілих нам зараз, воєнних років. Глядачі до сліз були вражені кінокадрами та піснями того часу. Діти майстерно передали почуття та емоції своїх однолітків. Тембр голосу, вирази облич, рухи та жести – все говорило про те, що учасники фестивалю на сцені проживали життя тих героїв, яких вони зображували.
Переможцями стали учні 8–В класу (класний керівник Олександра Лесик), 9–А кл. (класний керівник Олена Барська), 10-А кл. (класний керівник Інна Наумова), 10–Б кл. (класний керівник Інна Кременчук), 11–Б кл. (класний керівник Світлана Макогон).
Фестиваль не залишив байдужим жодного учасника та глядача. Всі зрозуміли, якою ціною дісталася нам перемога і як необхідно  зберегти мир у наш час.

Підготували Ніла МАРЧЕНКО, заступник директора з виховної роботи шк. №1, Ольга ДЕРЕБЧИНСЬКА, педагог-організатор

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up