Пройшла імітація надзвичайної ситуації

Пройшла імітація надзвичайної ситуації
На площі Героїв Майдану навчалися надавати першу допомогу

На центральній площі Героїв Майдану 14 жовтня о 10.00 год. відбулася демонстрація спеціального медично-волонтерського навчання на тему “Дії сил цивільного захисту міста та надання найпершої медичної допомоги при надзвичайних ситуацій, у випадку масового ураження людей під час терористичних акцій”.

До цього заходу було залучено відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, спеціалізовані служби цивільного захисту (оперативно-рятувальну, охорони громадського порядку, медицини катастроф), невоєнізовані формування цивільного захисту (санітарні пости), медично-волонтерські та громадські організації, учні навчальних закладів.  

Першими приїхали органи правопорядку і місце подій виділили обгороджувальною стрічкою. Потім прибула швидка допомога райлікарні, “волонтери” та пожежники. Лікарі, медбрати та сестри, “волонтери” організовано демонстрували, як надаватимуть першу медичну допомогу. На ношах пожежні виносили “поранених”. Всі дії у персоналу були професійно злагоджені. Потім імітувалась евакуація “потерпілих”.

Відео дня

Від редакції:
Чомусь не була задіяна відділкова лікарня. Це що, інша держава в державі? Як виявилось, їх не повідомили про такий захід. Як і громаду. Яка мала б прийти на площу і це все поспостерігати. Щоб навчитись. Адже це були навчання. Відділ зв’язків з громадськістю не вважав за потрібне? Чи цей захід організовували для галочки?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • сват

    в кожній школі провести вказані заходи.корисно.
  • кочевник

  • Георгий Липовецкий

    Шановна редакціє!

    На вашу ложку дьогтю в кінці статті всім повідомляю, що на навчаннях були задіяні підрозділи екстрених служб цивільного захисту міста першого ешелону (служби 101, 102, 103). Відділкова лікарня не друга республіка, а задіюється в другому ешелоні для надання медичної допомоги  беспосередньо у лікарні постраждалим, яких їм доставлятимуть карети ШМД.

    На рахунок неповідомлення громади також інформую, що інформація про навчання озвучувалась на радіо "Погляд", листи про проведення навчань були направлені фактично всім підприємствам та установам міста, навчальним закладам, громадським організаціям, редакціям ЗМІ в першій половині дня в понеділок. Особисто я по телефону повідомив пані Лозінську, яка обіцяла оголошення виставити на сайт, але чомусь цього не зробила !?!?

    За навчанням спостерігали та приймали участь близько сотні людей, хоча їх метою було відпрацювання взаємодії екстрених служб, а також залучення волонтерських і громадських організацій.

    І наостанок - ініціатором проведення навчань були департамент охорони здоров'я ОДА та керівництво ЦРЛ, міська рада (в моїй особі) лише надавала допомогу в їх організації.



    Чао!

    Начальник відділу цивільного захисту міської ради Липовецький Г.І.

    Цукерман reply Георгий Липовецкий

    Та не нервуйте ви так, пан начальник відділу цивільного захисту!. Сьогодні йшов біля Еліти вранці - там гризлись бездомні собаки і на перехожих кидались. Всі зупинялися і перечікували, що буде далі. Як ви такий начальник, розкажіть, хто захистить перехожих? Зробіть щось, не для галочки

    Георгий Липовецкий reply Цукерман

    Я взагалі-то до редакції звертався. А собачками, нажаль, я не займаюсь.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up