Просимо Бога, щоб наші земляки були живі

Дев’ятий місяць молимося за мир

Спільна молитва допомогає їм залишитись живими

Відкрив минулої неділі Козятинське молитовне віче проханням до Бога — зверненням "Отче наш" настоятель Української православної церкви святого пророка Іллі Київського патріархату Роман Масира. Доносячи свою проповідь, він запевнив, що необхідно в молитві зосередитись на війні і просити миру. Тільки не сумніваючись, що Бог відповість на прохання і дасть порятунок кожному. Потрібно вірити в це. Він процитував місце зі Святого Письма про жінку, яка хворіла 12 років кровотечею. Притулившись до Господа Ісуса Христа вона зцілилася, віра спасла її. Отець Василь Влізло (настоятель Українського православного храму Пресвятої Богородиці) підкреслив, що "Бог довготерпеливий і милостивий" і посилає благодать на всіх. Що молитви йдуть по всій землі. Не варто втрачати віру. Господь прощає нас, коли ми каємося у своїх гріхах. Потрібно навчиться повністю довіряти Богу — рано чи пізно Він допоможе. 
Священик греко-католицької церкви Антон Борис хотів донести, що Бог закликає кожного працювати на своїй ниві, порівнюючи її з виноградником. І не важливо, коли ми починаємо трудитися. Ця відповідальність лежить на кожному, незалежно, як ми себе реалізуємо - волонтером, або віруючим, який допомагає, молиться і т. д. Кожен отримає свою нагороду у Бога.
Пастор церкви "Скінія" Олександр Бутрик нагадав, що Бог дав життя кожному, і як хто закінчить свій життєвий шлях, ніхто не знає. Хто знає про добро і не робить, той уже грішить. Навів приклад зі страшних подій на Майдані, де віруючі молилися і ті, хто мали стріляти в людей, не стріляли, а просто йшли, і це була Божа рука. 
Помічник пастира євангелістської церкви християн баптистів Василь Мончур проповідуючи, переказав історію Іллі, що він був подібно нам простою людиною. Але помолився і не було дощу, потім помолився і пішов знову дощ. Тому нам необхідно навчитися звертатися до Бога духовною молитвою. Бог чує кожного грішника. 
Олександр Репало (пастор церкви "Вефіль") сказав, що Божі чудеса відбуваються тоді, коли ми віримо в них. Тому наше уповання і віра допоможе виробити чудеса в нашій країні. Будемо молитися з вірою, набравшись терпіння, і Господь нас не залишить. Рабин єврейської месіанської релігійної общини "Бейт Ель"  Микола Маліновський, наставляючи, повідомив, що молитви згоди дуже потрібні, особливо за мир. Бог може говорити через будь-яку людину, і це щит благословення. Бог бачить серце кожного і, молячись, ми отримуємо багато користі і плодів. А без віри догодити Богові неможливо. 
Пастир церкви "Спасіння" Віра Глущенко у своїй проповіді нагадала всім присутнім про золоте правило, з Біблії: "як ти хочеш, щоб з тобою чинили, починай  з себе — роби людям добро".
— Важкі обставини допомагають нам зрозуміти себе, і повністю розкритися, — сказала пані Віра. — Адже по суті всі герої віри переживали не тільки вигнання, але й проходили випробування. Так формувався їх характер, а важкі обставини лише зміцнювали віру. І тільки тоді вони змогли здійснити Божі плани! Не потрібно здаватися.
Головний редактор "RIA-Козятин" Тетяна Лозінська по закінченню віче нагадала всім присутнім про продовження збору теплих речей нашим воїнам АТО. Так, минулої п'ятниці біля пам'ятника Грушевського зібралося багато козятинців. Люди приносили зимові куртки, штани, білизну, продукти, медикаменти, дитячі листи, малюнки, гроші — все, що так потребують зараз наші солдати в такий важкий для країни час. Ворог своїми брудними чобітьми топче нашу землю, нагадала Тетяна Лозинська, і тільки волонтерська допомога допомагає вижити нашим солдатам.
Вона подякувала всім-всім, хто долучився до акції допомоги нашим військовим. Побажала здоров’я, та глибокої віри, що нашу Україну гідно захистить українське військо і всі чоловіки, сини, батьки, дідусі скоро повернуться додому. 
Наступний збір допомоги буде проходити в п'ятницю, біля магазину "Господарочка", в районі залізничного училища на автобусній зупинці о 16.00  та в суботу у провулку Клубному (район вулиць Матросова та Сербіна) о 15.00.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up