ТОП-10 досягнень за 25 років незалежності

ТОП-10 досягнень за 25 років незалежності

Як дорого може коштувати незалежність, українці вже знають. У останні два роки за право бути собою заплачено тисячі життів. Незалежність у 1991-му дісталася українцям майже мирно. Рахунок надійшов із запізненням у чверть століття, з війною на Донбасі. Тепер українці змушені екстерном складати іспит на зрілість. Це умова виживання країни і кожного, хто збирається в ній жити. Деякі уроки ми вже засвоїли дуже добре. 

 

До Дня народження країни журналісти  “RIA-Козятин” прогуглили тему і зібрали ТОП-10 досягнень українців за ці роки.

 

Відео дня

1. АРМІЯ. Ми знаємо ворога в обличчя. Сумний, але надважливий здобуток. За неповних два роки Україна змогла з нічого виростити боєздатну армію, яка стримує відверто сильнішого агресора.

 

2. ГАЗ. Ми звели до мінімуму споживання російського газу. Запрацював реверс і тепер левову частку блакитного палива Україна купує в Європи.

 

3. ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО. На відповідальні державні посади прийшла безпрецендентна кількість громадських активістів. Найпромовистіший приклад – волонтери в Міноборони, які контролюють армійські закупівлі.

 

4. ПОЛІЦІЯ. "Ввічливі патрульні" вже зарекомендували себе в столиці – довели, що непідкупні, складають протоколи на чиновників будь-якого рангу.

 

5. ЕКОНОМІКА. Прорив на європейські ринки. Торік українські аграрії продали в Європі стільки ж продуктів, як Швейцарія та Туреччина.

 

6. ЛІТАК. Крилата сенсація. Новий військово-транспортний літак АН-178 – дітище заводу "Антонов". Машина від креслень до останнього гвинтика – українська. У світі є лише шість країн, які здатні створити літак від початку до кінця. Новий АН – унікальний: літає за нульової видимості, сідає і на смугу, і на ґрунт.

 

7. ДЕКОМУНІЗАЦІЯ. На 24-му році незалежності Україна все-таки скинула комуністичний тягар.

 

8. ОСВІТА. Найефективніша реформа в освіті — зовнішнє незалежне оцінювання знань. Попри намагання попередньої влади знівелювати роль сертифікатів ЗНО при вступі, система працює й перешкоджає вступній корупції у вишах.

 

9. СПОРТ. Золотий запас. Вітчизняні спортсмени, як ніколи, активно прославляють Україну в світі.

 

10. НАШІ. Мода на українське. Вишиванки та віночки заполонили світові подіуми. Українці щиро демонструють любов до себе і свого. Ми з більшим задоволенням витрачаємо чесно зароблене на вітчизняні продукти та одяг. Робимо вибір на користь рідної мови, подорожуємо всередині країни. Абсолютна більшість земляків пишаються тим, що є громадянами України.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up