Гривня укріпилась по відношенню до долара

Гривня укріпилась по відношенню до долара
Сьогодні, 16 квітня, гривня продовжує укріплятися. Комерційні банки купують долари в середньому по 11,5 гривень за долар, продають – по 12,4

Для порівняння, в п’ятницю на готівковому ринку гривня подешевшала до 12,32 -13,41 гривень за долар. На тіньовому ринку американську валюту продавали по 14 гривень.

Учора, незначно укріпилась і офіційна гривня по відношенню до долара. В порівняні з понеділком, долар подешевшав на 59 копійок.

Тим часом, голова Національного банку України Степан Кубів, сказав, що гривня має ще більше укріпитися протягом двох-трьох тижнів.

Відео дня
> - Протягом двох-трьох тижнів Україна та МВФ розпочнуть реалізацію програми співпраці, за якою Київ отримає перші кошти від Фонду, - розповідає він, додаючи, що мова йде про серозну суму, завдяки чому курс гривні стабілізується.

Проте аналітики до умов, при яких курс може стабілізуватися, додають ще й врегулювання ситуації на Сході країни.

При виконанні обох умов, курс гривні до долара, за прогнозами, може відкотитися за різними оцінками до 12,5 - 10 гривень за долар.

- При цьому,через конфлікт з Росією нервова ситуація на ринку може затягнутися, але, в той же час, падіння попиту на імпорт та здешевлення українського експорту працюватимуть на зміцнення гривні, - прогнозує директор центру соціально-економічних досліджень CASE-Ukraine Дмитро Боярчук. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Тримаєм кулаки за Шевченка (котрий на стогривневій купюрі!)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up