Козятинського журналіста Сергія Лефтера взяли в полон сепаратисти в Слов"янську

Козятинського журналіста Сергія Лефтера взяли в полон сепаратисти в Слов"янську
Незалежного спостерігача фонду «Відкритий діалог», Сергія Лефтера викрали у Слов'янську. Журналіст прибув на Донеччину спостерігати за ситуацією на сході України. Деякий час Сергій працював у газеті RIA та на сайті новин "20 хвилин".

Журналіста затримали 16 квітня та звинуватили в участі в «Правому секторі» і шпигунстві. Про це повідомляє фонд «Відкритий діалог» в Україні з посиланням на свої джерела. За останніми даними, зараз Лефтер знаходиться в підвалі міського відділу СБУ на вул. Карла Маркса, куди його перевезли з будівлі міськради. Фізичний стан журналіста невідомо – повідомляє unian.net.

Фонд « Відкритий діалог » звертається до представників ООН і ОБСЄ з проханням визнати, що відповідальність за викрадення українського журналіста лежить на Російській Федерації, яка здійснює військову агресію проти України. Росія перешкоджає збору та оприлюднення об'єктивної інформації про події на сході України, чим пояснюються переслідування незалежних журналістів. У той же час продовжується активна російська пропаганда в регіоні і в світі, поширення неправдивої інформації, яка має наслідком розгортання та поглиблення конфлікту між Україною і Росією, йдеться в повідомленні.

Як відомо, 5 грудня 2013 Лефтер звільнився з Першого національного в знак протесту проти цензури. До прибуття на Донеччину журналіст працював в Криму.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up