Між владою та молоддю-вакуум

Між владою та молоддю-вакуум
Газета “RIA-Козятин” достукалась до влади. Нарешті!

 

 

 

Відео дня
> Чотирьхгодинний “круглий стіл” дав свої результати. “RIA-Козятин” достукалась до влади! Вже ініційована зустріч з активною молоддю з залученням міліції та підприємців.

 

 

 

Чергове засідання громадської ради RIA-K відбулося 10 квітня і тривало бальше чотирьох годин. За традицією, піднімалися “гарячі” та “болючі” питання сьогодення у містіі. На порядок денний знову було винесене питання про благоустрій міста, про молодь, чистоту та естетичність.

Приємно вразила доцільність та розумність реплік сучасної молоді. На перший погляд, теми для дискусій були досить прості. Та креативність і винахідливість зайвими не бувають.

 Серце міста - центральна площа. Після повалення пам’ятника, на площу без сліз не подивишся- рештки постаменту ще й досі “радують” око. Є обіцянка влади заміни пам’ятник на фонтан. Було розглянуто декілька пропозицій. Валерій Васильович Герсамчук (активний читач газети) запропонував спільними зусиллями довести демонтаж до кінця та по завершенню встановити пам’ятник Небесній сотні.Секретар міської ради (який з влансої ініціативи бере участь у зібраннях) заявив, що казначейство затримує перерахунок коштів місту.

Рада також піднімала питання про окультурення козятинської молоді. Було вирішено провести ряд заходів та робіт для вирішення цієї проблеми. 

 Олександ Заїчко озвучив найболючіше питання. Дивлячись на козятинські дороги, складається враження, що був складений план, який чітко давав інструкцію по їх тотальному знищенню. Їдучи на автомобілі по цим недорозумінням, здається, що це - дорога в пекло.

Мало того, що пішохід може переходити по зебрі, бути збитий, неправий, та ще й до того всього стан пішоходних переходів приблизно такий, як і стан доріг.

Підняли питання про прикрашення міста Наталя Карась та Юлія Поліщук. Прозвучали цікаві та креативні ідеї щодо оживлення сірих стін будівель шляхом архітектурного розпису, а мости та дерева можна прикрасити стрічками із патріотичними жовто-синіми кольорами.

Болючим питання про громадські туалети вважає Віка Черніцька. Серед білого дня доводиться виконувати “квест” (завдання) по пошуку місця для справляння природної нужди, хоча повинно бути так, щоб шукати не доводилося. А у нас можна і взагалі не знайти. Та ще й потрапити до райвідділу.

В ході обговорення поставлених питань було прийнято проекти рішень кожного. Та багато залежить від влади та фінансування.

 

Які питання піднімають активні читачі газети

.

Олександр Заїчко:

 

 

-Часто спілкуючись з молоддю, я помітив, що у Козятині стрімко набирає обертів рух роллерів та скейтерів. Літом їх можна часто побачити по місту в пошуках більш менш рівної поверхні для катання. Чому б не подумати над створенням майданчика для молодих активних людей? Одним із шляхів вирішення може бути організація стометровки по вихідним по вул. Леніна. Та хотілося б звісно, щоб можна було займатися цим спортом круглий рік. Тому можна знайти будівлю, яка не в експлуатації, трохи попрацювати над нею, залучивши охочих, і місце готове. Багато хто з молоді вважає, що не потрібен владі, що тягне за собою утворення “вакууму між молоддю та радою”.

 

Влад Тиднюк:

 

 

-Вважаю, що дискотека у парку, тобто “Клітка”, має працювати. Має бути місце, де можна відпочити, потанцювати, а може й познайомитися. Заручитися підтримокю міліції для забезпечення порядку. А для допомоги потрібно створити ДНД для спільного патрулювання вулиць міста. 

 

Ігор Грубеляс: 

-Щодо ситуації зі сміттям, можна взяти за приклад європейській досвід. Там діє жорстка система штрафів за викид сміття у непризначених місцях. Якщо ввести в дію такі санкції у нас, то після парочки заплочених штрафів сміття  у місті значно поменшає. Також постає питання фінансування міста. Вважаю, що потрібно поміняти систему перерахунків коштів з казначейства у місцевий бюджет.

 

Павло Холковський:

 

 

-Ми звернулися до Турчинова, Яценюка з питанням стосовно казначейства, затримки перерахування коштів. Більшість доходів з місцевого бюджету йде державі. Вважаю доцільним провести децентралізацію влади і тим самим розширити повноваження місцевих органів влади. На підтримку чистоти у місті вивісити бігборди із закликами про чистоту, на місцях звалищ сміття почепити плакати зі свинячим рилом та присоромити людей.

 

Руслан Кухар:

 

 

-Молоді у місті вистачає. Але немає місць відпочинку. Спортивні площадки у занедбаному стані. Зламані турніки.. Особисто був свідком, як мало не покалічилася людина, займаючись на зламаній конструкції. Потрібно активніше агітувати молодь до спорту. У газеті можна створити спортивну сторінку.  Якщо через телевізор нам промивають мізки, то давайте достукаємося до влади через газету, залучимо до реконструкції спортивних майданчиків та турніків. 

 

Валерій Герасимчук:

 

 

-Потрібно місцеві доходи від квартплат пустити на ремонт доріг. Ремонт будинку культури незакінчено, будівля має неестетичний вигляд, як і площа. Необхідно організувати для завершення демонтажу пам’ятника суботник, який переросте у свято з живою музикою і танцями. Культурні заходи можна робити раз на тиждень, що окультурить людей. Для підтримки чистоти міста переглянути графік руху машини, що вивозить сміття. Баки по місту забрали. Машина раз приїхала і все. Якщо не встигнеш на машину, сміття де складати? Тому машина має збирати сміття не один раз, а два, а то і три.

 

Юлія Поліщук:

 

 

-Потрібно домовитися з підприємцями щодо дозволу відвідувань туалетів барів та магазинів. Площу зробити без пам’ятника і фонтана у центрі, адже вони там часто заважають. А  в якості покарання за викид сміття у непризначених місцях - ловити і відправляти на громадські роботи. У газеті можна зробити дитячу сторінку. писати там якісь дитячі оповідання, повчальні історії для дітей, так би мовити віддалено допомагати прививати дітям культурність. Для загального розвитку ввести мистецьку сторінку, яка може допомогти розширити світогляд як дорослим, так і малим.

 

Юрій Пададименко:

 

 

-У жахливому стані знаходяться пляжі на Телимонівці та Титусівці. Про “Водокачку” мовчу взагалі. Немає чистих та приємних зон відпочинку. Поставити на пляжі хоч декілька лежаків.

 

Наталя Карась:

 

 

-Планую розписати стіни будинків архітектурним розписом. Це і гарно, і сучасно, буде радувати око. Тим більше, що для цього не потрібно багато коштів. Для підвищення культурного рівня мешканців організовувати виставки картин.  Вибрати одну велику стіну, яку бачать часто і зробити композицію “Україна з рук дітей”. Буде зображена карта України, а дітки лишатимуть свої відбитки ручок.

 

Роман Чубатюк

 

 

-Усі дуже яро засуджують курців, навіть закони приймають про заборону паління у громадських місцях. Якщо вже на то пішло, то де місця для паління у місті? Здається, їх не облаштували. В Пушкінському парку не встигають прибирати. Зранку чисто, а ввечері чи наступного дня вже купи сміття, пляшок з-під алкоголю та недопалків. Вирішенням цієї проблеми були б камери, які також працювали б у режимі online. Так легше ловити “свиней” та застосовувати покарання. Також засумував за сторінкою гумору у RIA-Козятин. В країні напружена ситуація, думаю, декілька анекдотів змогли б дещо підняти настрій читачу.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Зелений, одна ложка цукру.
  • Anonymous

    дуже-дуже гарна то є штука - громадська рада. Готуйте столи та крісла, буде розширення. І чай з печивом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up