Актракціони поїхали, а грошики куди?

Актракціони поїхали, а грошики куди?
За 20 днів міська казна поповнилась на три тисячі гривень

В наше славне місто частенько заїжджають циркові та розважальні атракціони. Ми водимо туди своїх діток і самі ж отримуємо масу задоволення від катання, ну наприклад, на “цепочках” чи на “машинках”. Викладаємо кругленькі суми на квитки. Чого ж не зробиш задля розваг наших дітей? 
До редакції газети “RIA-Козятин” на гарячу лінію надходять дзвінки з проханням дізнатися: “Чи має наш міський бюджет дохід від таких атракціонів?” Адже за оренду землі в центрі міста треба платити. Питання тільки: “Кому”? Завжди, беручи коментар у міських чиновників у вирішенні тої чи іншої проблеми, відповідь одна — “пустий бюджет”, або ж “казна не проплачує”.
Та якщо подумати, хіба малі доходи йдуть у цю “бочку”? Взяти навіть ці самі атракціони. Вони приїжджають не менше ніж на десять днів. Тож наш бюджет має поповнюватися, але чи це так?
Щоб удовольнити інтерес небайдужих козятинчан, а вони мають знати, як використовуються міські гроші, ми звернулися до завідувачки відділу культури та туризму Козятинської міської ради Світлани Рибінської. 
— Є державна формула сервітутного користування землею, — каже Світлана Францівна. — Такого, що скільки хто хоче, стільки бере — немає. Є встановлене законом визначення ціни оренди. Тому тут усе без самодіяльності. Цим питанням більш детально займається відділ земельних ресурсів і комунального майна міста. Вони знають ці формули, згідно з якими і обраховується ціна за оренду. Це може бути і 150, і 200 гривень в день. Усе залежить від того, яку площу займає цирк.
Для більш точних підрахунків ми звернулися до начальника відділу земельного кадастру управління держземагенства Козятинського району Леоніда Ткаченка.
— Згідно з формулою грошової оцінки оренди землі, за квадратний метр в рік виходить 340 гривень, — каже Леонід Феодосійович. — Згідно з указом президента, мінімальний розмір орендної плати може бути не менше 3% і не більше 12%. Якщо брати по мінімальному, то в день за один квадратний метр  треба платити дві копійки. Тобто, якщо орендована площа становить 20 соток (2 тисячі квадратних метрів), то в день виходить 55 гривень. А якщо брати по максимуму — 223 гривні.
До речі, центральна площа міста Героїв Майдану займає територію в 1000 квадратних метрів. То ж, за такими підрахунками набігає кругленька сума. А це значить, що дохід у наш бюджет все ж таки є. І якщо взяти до уваги те, що дитячі атракціони заїжджають до нашого міста приблизно два-три рази в рік по декілька днів, то порахувати точно, звичайно, складно, але все ж таки гроші йдуть… 
І минулого тижня на центральній площі міста розмістилися дитячі атракціони “Луна-парк” з Ужгорода. Адміністратор  цього розважального комплексу Юрій Лавер розповів газеті, що згідно з договором, за 20 днів оренди площі до сплати їм нарахували близько трьох тисяч гривень.
— У Козятині ми вже не вперше, — говорить Юрій Лавер, — і, точно не пам’ятаю, але з кожним роком сума за оренду збільшується. Цього разу ми приїхали на двадцять днів. За день виходить приблизно по 130 гривень.
Довідка:
Оренда землі — це  засноване  на  договорі  строкове платне
володіння і користування земельною ділянкою, необхідною орендареві
для проведення підприємницької та інших видів діяльності.

Підготував ВЛАДИСЛАВ ШАРИКОВ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Маша Тітькіна

    Мене також цікавлять наші підприємці у Пушкінському сквері. Чи платять у бюджет міста усі ці горки резинові та батути по гривні хвилина. Бо останнім часом на танцювальному майданчику я бачу аренду машинок та зайняті пів парка підприємцями.Було б цікаво дізнатися.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 14:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up