Батьки дітей садочка №2 страйкують

  • User
Батьки дітей садочка №2 страйкують
Очільниця відділу освіти Олена Білянець: “Оптиміст на цвинтарі замість хрестів бачить плюси”

Скільки коштує, щоб ваше маля взяли у садочок? Офіційно — безкоштовно! Але теперішні мами знають, у скільки обходиться дошкільне виховання. 
Сьогодні знову мова піде за садочок №2. “Чому?” — запитаєте ви. А тому, що саме батьки вихованців “Журавоньки” звернулися до газети за допомогою. Тільки вже з іншого приводу. Вони здають “благодійні внески” та знову і знову щось купувати потрібно. Кажуть, що якщо хтось не виявить такого бажання, можуть навіть погрожувати відрахуванням з групи. Знаючи, що це неможливо —  батьки все одно бояться.
Обурені мами і тата шукають справедливість
У минулий четвер біля садочка №2 “Журавонька” проходили збори батьків, які хотіли обговорити наболіле питання. Але, на зустріч завідувачка дитсадка Алевтина Савиченко та начальник відділу освіти Олена Білянець не зв’явилися. Так як завідувачка відпочивала в санаторії, про що “забула” попередити зібранців. Начальник відділу освіти обіцяла з’явитись пізніше, але її так і не дочекались.  Гіркою образою сприйняли люди таку неповагу до них. Незадоволені батьки пішли самі до відділу освіти з надією на довгоочікувану зустріч. 
Проблема полягала в тому, що батьки для своїх діток старалися, а вийшло, що для “чужих”. Зробили ремонт у групі, придбали бойлер, провели воду, встановили крани… Все облаштували. А їх дітей без попередження перевели до іншої групи, де немає ремонту. Ще й “сходи” небезпечні (така собі драбина) — діти самі не можуть ними користуватися. 
Того ж дня, потрапивши на прийом до Олени Білянець, присутні перерахували свої невдоволення. Почали з “драбини”. Мами розповіли, що цілий день думають про те, чи не впала їх дитина зі сходів. Мало того, ще й в одному приміщенні сплять, їдять, граються. Там само миється посуд у мисці(!?). Всі одноголосно прагнули повернутись в раніше облаштовану групу.
Запевнили, що гроші не вимагатимуть
— У садочках місць вистачає, — каже начальник управління освіти. —  Також наші дошкільні заклади відвідують діти з села Козятина, Сокільця. Утворюються додаткові групи. У зв’язку з цим, цю групу перевели в іншу. Те, що про це повідомили тільки першого вересня — це питання до адміністрації навчального закладу. Тому що мова про те, що буде відкриватись додаткова група, йшла ще весною на засіданні у відділі освіти.
Пані Білянець намагалась пояснити та заспокоїти відчайдушних матерів. Вона запевнила, що ремонт відбудеться. Не вимагаючи жодної копійки з присутніх, протягом двох місяців покращаться умови перебування дітей у дошкільному закладі. Шукають спонсорів. Встановлять пластикові вікна, по можливості змінять обстановку та закуплять нову постільну білизну. Коли Олена Анатолівна почала мову про те, що посуд теж придбають, голова батьківського комітету Олена Романюк пред’явила чеки, які свідчили про те, що вони самі купували посуд та інше. Виявилось — їх змусили його вже придбати.
Велику стурбованість у присутніх викликало ще й те, що їм було донесено до відома, що меблі, лінолеум та інше закуплене садочком для групи за чималі кошти.  “Як завжди — все на папері”.
Начальника відділу освіти цей факт здивував. Але їй нічого не залишилось, як вибачитись за те, що діти ходять “зі своєю ложкою” до садка. Тому що іншого виходу на сьогоднішній день немає.
Питання “страшної” драбини теж постало “ребром”. Хоча її облагородили і встановили додаткові перила, все одно були випадки травмування вихованців. Зібранці винесли пропозицію змінити цей “аварійний” вхід на інший. Олена Білянець погодилась  наступного дня відвідати садочок, щоб внести погоджені корективи. 
Мами і тата зневірились
— Три садочки виграли гранди Українського фонду соціальних інвестицій, — пояснює Олена Анатоліївна. — Представники “Журавоньки” брали в цьому участь, але знайшлись батьки, які прийняли  це за “лохотрон”. Тому в садочках №4, 5, 3 повністю замінені вікна, в №3 — дах. 80% з коштів фонду. А садочок №2 залишився без ремонту.
Поділившись з присутніми фактами, пані Олена неодноразово наголосила, що коштів у держави немає, тому змушені просити в батьків. Так, як ті садки за рахунок фонду відремонтовані, то за ціль пані Олена поставила зробити капітальний ремонт в садках, які не увійшли у фонд. Почати прагне з саме цієї групи(!).
Усіх присутніх Олена Анатоліївна підбадьорила таким висловом: “Оптиміст на цвинтарі замість хрестів бачить плюси”. Запропонувала разом знаходити компроміси та звертатись з питаннями до неї особисто будь-коли.
— Легко “просити” потерпіти з кабінету, де все новеньке і сучасне, — каже одна з мамів. — Нам нічого не залишається, окрім як стати оптимістами. Нас намагаються запевнити, що ми винні в тому, що влада деякі садочки переобладнала під квартири і “роздала людям”. І зараз тіснитися доводиться… Навіть не зважаючи на благодійні внески.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Я вважаю, що це не доречно звертати на батьків, основна проблема заключається в завідуючій садочком, яка не захотіла брати відповідальність і роботу по ремонту на себе, відповідно потрібно було закривати садочок на літо а це ВТРАТА КОШТІВ . А з батьків требує на благодійно - примусовому порядку забезпечувати групи дорогокоштуючими меблями. Чому вона не дивиться, що в групах для діток елементарних унітазів немає, чи хочби косметичного ремонту в биральнях, щоб не було протягів? Чому діти відвідавши 2-3 дні дитсадок хворіють по 14 і більше  днів??????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up