Базар на Пушкіна закриють воротами

Базар на Пушкіна закриють воротами
Мешканці багатоповерхівки зможуть здихнути — бабок з торбами більше не буде?

Славнозвісна стихійна торгівля на вулиці Клари Цеткін з часом розпустила своє базарне коріння. Тітоньки з курами, молоком, малиною перенесли свої торги під під’їзди на Пушкіна, 28. Неможливо ні пройти, ні проїхати...

Ці всі продукти продають прямісінько із землі. Застеляють газеткою чи целофаном та кладуть товар. І байдуже, що люди не можуть дійти до своїх помешкань. Головне — вторгувати копійчину…

З однієї сторони можна зрозуміти цих бабусь. Пенсії мізерні, а виживати якось потрібно. Тут треба винити не їх, а міську владу. Саме вона не створила належних умов для торгівлі. Павільйони, звісно, є. Вони знаходяться на ринку “Хлібодар”, що поруч з вищезгаданими вулицями. А плата за місце є. Тож торгаші розклали свої баули на дорозі.

Відео дня

Та на цьому незручності не скінчились. Адже однією торгівлею не обходиться. Торговці в дворі зробили безлад. Всі пакети, пластик,  непотріб викидають під ноги. І кожен вечір, після того, як всі розходяться, мешканці прибирають. А за будинком зробили туалет. Справляють свою потребу у кущах, під людськими вікнами.

Багаторічний сморід та бруд набридли мешканцям багатоповерхівки. Терпіння увірвалося. І ось вчора, за ініціативи голови кооперативу “Поділля” Ігоря Кобелькова та активний жителів будинку, при вході у двір вже забетонували стовпи. Під ворота. Правда тільки з однієї сторони (від “ringo”). Але планують ще й з другої.

— А так поставимо ворота, — каже Ігор Олександрович. — Вони будуть відкриватися для машин швидкої, газової та інших служб… Надіємось, що це допоможе відгородитися від базару…

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Боримский Антон

    Я б ще на місці жителів будинку колективну скаргу в райвідділок написав торгівля то незаконна.. Знаю що нічого це не дасть, але коли їх написати 10.. діло може зрушити з місця .. дільничому ткі скарги теж нідочого(погано впливають на карму).
  • Анонім

    Тільки в козятині такий безлад на  базарі! Людям даного будинку можна лише поспівчвати!!! А владі на людей давно нас.....ь! Тож правильно роблять що вирішують свої проблеми самі!!!
  • Грабовий Олександр

    Це ж вулиця. Там тепер що, простотак так не можна буде пройти?
  • Анонім

    Цей базар має прибрати влада. А так люди молодці. Самі вирішують свої проблеми
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up