Діти прославляли українські обереги

Діти прославляли українські обереги
Дев’ята школа вперше влаштувала флешмоб до тижня української вишиванки

“Без верби і калини нема України... І без вишивки” — такими словами розпочалося феєричне патріотичне свято у дев’ятій школі. Адже вишиваний рушник та вишита сорочка давно стали українськими оберегами.

У четвер, 18 вересня, на території навчального закладу було гаряче. Учні провели захоплюючий флешмоб. Неймовірно красиве українське вбрання, аксесуари, патріотичний дух та любов до України стали невід’ємною частиною свята. Дівчатка, ніби квіточки, а хлопці — справжні козаки! Грала ритмічна музика, панувала атмосфера національності і єдності. 

Тиждень української вишиванки розпочався цікаво. Проводилися конкурси та виставки. На стінах школи красувалися стенди з учнівськими роботами. Кожен бажаючий зміг проявити свій патріотизм. Хтось малював картини, а хтось майстрував власними руками цікаві вироби. Долучилися і батьки. Вони допомогали своїм дітям і активно долучились до тижня української вишиванки. Визначених переможців нагородили подарунками. Весь педколектив занурився в підготовку свята.  А головною виступила падагог-організатор Ольга Дабіжа˜.
І ось настав фініш. Його влаштували у вигляді флешмобу. Та спочатку дев’ята школа продемонструвала свої таланти. Співочих та артистичних вихованців. З уст ведучих, учениці 9-класу Аліни Біди та учня 10 класу Дмитра Плотніцького, лилася історії української вишиванки та її народне значення. Марія Дацюк чуттєво виконала пісню “Про Україну”. Своєю композицію причарував і Віктор Дабіжа. Також вразив виступ шкільного хору, добре знаного та в районі та місті. Він зірвав гучні оплески вдячної публіки. Поєднання пісенних мотивів, патріотичні слова та захоплюючий ритм змусив кожного підтанцьовувати та підспівувати. І наостанок пролунав гімн. “Слава Україні! Героям Слава!”— підсумували всі....
Такі заходи, тим паче, в навчальних закладах, згуртовують, піднімають патріотичний дух. Налаштовують на єдність. Ми — українці і цим потрібно пишатися! Наша земля найкраща!

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up