До міського бюджету “запливло” трішки більше півмільйона

До міського бюджету “запливло” трішки більше півмільйона
Продали три земельні ділянки в центрі міста

Відбулися земельні торги з продажу у власність земельних ділянок Козятина. Аукціон на землі на вулицях Червоноармійська, 9, Героїв Майдану, 43 та Комсомольська, 32 .

За умовами аукціону на три лоти — по два учасники. На один лот, на вулиці Першого Травня, претендентів не знайшлося... Все, як у кіно.
Продаж земельних ділянок проводився за участю державного підприємства Вінницького науково-дослідного та проектного інституту землеустрою. Головуючий — ліцетатор Андрій Чупира.
Отже, лот перший — земельна ділянка на вулиці Героїв Майдану, 43, площею 131 м кв. Стартова ціна — 38 557, 23 грн. Під час продажу вона на кілька тисяч зросла.

Власником цієї землі став Юрій Лясковець. За умовами аукціону він придбав ділянку для будівництва або обслуговування будівель торгівлі. В аукціонських дебатах йому поступився Сергій Паращенко.
Наступним став “розпродаж” найбільшого лоту — Червоноармійська, 9 (колишнє приміщення РЕМу). Площа цієї ділянки — 1927 м кв. Тут у “двобоях” зійшлися Геннадій Мудрий та Олена Корчагіна. Боротьба виявилася нетривалою. Стартову ціну у 526 244,43 грн, підтримали обидва учасника.

Відео дня

Та уже на другій дистанції, де ціна піднялася до 536 769,32 грн, переможцем став Геннадій Мудрий. Цільове використання тотожне першому лоту. Отож, величезна ділянка в центрі міста стала його власністю.
На завершальному етапі аукціону представили до продажу землю на Комсомольській 32.  Площа — 94 м кв. Стартова ціна — 27 667,02 грн. Отут боротьба за право власності була найзапеклішою.

Учасники Володимир Столітній та Діана Костюк змагалися до останнього. Кожен не хотів поступатися, піднімаючи ціну. Але все ж таки переміг пан Володимир. Остаточна цифра купівлі — 30 433,72 грн.
Тож, мабуть, незабаром, Козятин поповниться ще кількома торговельними закладами.
На аукціоні був присутній і міський голова. Ось що він прокоментував газеті:
— Це, фактично, перший продаж в 600 тисяч. Нас звинувачували… Є ще одна доволі приваблива ділянка, але з нехорошою історією. Там була пожежа... Кошти  з аукціону підуть на бюджет розвитку міста та будуть використані за рішенням сесії міської ради.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Повісити б їх як **** .Знали б тоді.
  • Артур

    2000 кв.м. в центрі міста всього за 13000$ ??? Це повне скотство!

    сват reply Артур

    а шо спіз.... через торги.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:29 Вручили державні нагороди родинам загиблих військових Козятинської громади photo_camera 15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up