Два місяці триває акція “Боже, храни Україну”

Два місяці триває акція “Боже, храни Україну”
Четвертого травня відбулося чергове молитовне віче в міському будинку культури. На заході були присутні представники дев’яти церков. А віруючих людей було значно більше, ніж будь-коли раніше.

Віче розпочалось хвилиною мовчання в пам’ять жертв в Одесі. Після молитви “Отче наш” кожен священнослужитель проповідував. Виступав хор церкви “Вефіль” з християнськими молитовними піснями.

Церковні настоятелі виступали з повчальним словом

Отець Роман Масира (церква Святого пророка Іллі УПЦКП): - Влада в Україні сьогодні зруйнувалась і діє малоефективно. Така ситуація стимулює людей пробудитись від сну «надії і віри на когось». Потрібно в першу чергу вірити в Бога. Згадайте з Біблії жінок-мироносець, котрі хотіли піти до гробу, щоб помазати тіло Ісуса Христа миром і цим віддати йому шану. Вони добре знали, що вхід до гробу закритий каменем. Але вірили. І сталось чудо Воскресіння.

Відео дня
dir="ltr" style="line-height:1.15;margin-top:0pt;margin-bottom:0pt;"> Отець Василь Влізло (парафія Покрови Пресвятої Богородиці української православної церкви Київського патріархату): - На жаль, єдина Церква поділена на багато конфесій, релігійних громад. Але ситуація в Україні вимагає, щоб ми єднались. Надійтесь на Бога і вірте в Нього.

Отець Олег Сакаєв (римо-католицька парафії Матері Божої Доброї Ради): - Сьогодні ситуація в Україні дуже подібна до тієї, що описана в одному місці Євангелія від Луки, глава 24. В ній учні Христа втекли з Єрусалиму, бо боялись бути вбитими. До них приєднався Ісус і говорив з ними, але вони його не впізнали. І лише під час вечері їм відкрилися очі, коли Христос подавав хліб. Так само і ми зараз проходимо через випробування, щоб Христос зміг прийти і благословити нас «під час ламання хліба».

Отець Антон Борис (храм Різдва Христового Української греко-католицької церкви): - Всі ми читаємо Слово Боже. Але далеко не всі розуміють його. Біблію потрібно не просто читати, її треба вивчати і застосовувати в житті. Для прикладу, згадаймо людину, що віддала п’ять хлібин і дві рибини, якими потім Христос нагодував кілька тисяч людей. Я впевнений, що ця їжа була останньою в того хлопця. А що ви можете віддати заради України?

Помічник пастора Олег Живага (помічник пастора Церкви “Спасіння”): - Камінь, яким було загороджено вхід в печеру з похованим Христом, має прототип всередині нас. Цей камінь – це ті гріхи і перешкоди, що закривають наше серце від Бога. Тому відкривайте своє серце молитвою і життям по Божих заповідях.

Пастор Володимир Ткачук (церква євангельских християн баптистів): - Бог любить тих, хто шукає і вірить в Нього. Вірте в Бога, адже тільки Він може принести спасіння для України.

Пастор Олександр Бутрик (церква “Скінія”): - Пам'ятник Леніну знесли всього за кілька годин, але його фундамент вже довбуть кілька місяців. У зв’язку з цим мені на думку прийшло наступне. Атеїзм (Ленін) вже відійшов у минуле, але фундамент атеїзму все ще залишається з нами. Тому потрібно вчитись розуміти Божу волю, вчитись «ходити Божими дорогами». Якщо людина не живе по Біблії, то її молитва не має сили.  

Рабин Микола Маліновський (єврейська месіанська релігійна громада “Бейт Ель”): - Пошук Бога – річ непроста. Але Він завжди з нами, в нашому серці. І якщо в серці немає віри, то ви дуже далекі від Бога. Віра – найбільш цінне, що є в нас. Її не потрібно розмінювати на щось інше, адже це – дар Духа Святого. Патріотизм українців, що готові загинути заради України – це також віра. Адже потрібно боятись не того, хто може тіло погубити, а душу.

Пастор Федір Павлов (церква Воскреслого Христа): - Подивіться на статистичні дані МОЗ. Кожного року від алкоголізму, наркоманії, паління гине більше ста тисяч людей . Все це – гріхи, наші слабкості, які агресор використовує і знищує цвіт нації – молодь. На жаль, немає сенсу лікувати тіла людей, які гниють від гріховності душі. Але ми, віруючі люди, можемо своєю вірою і молитвою відновити Україну, зцілити її душу.

Проповідники наголошували на тому, що якомога більше козятинців повинно підтримати молитовне віче. Виступ святих отців і пастирів закінчився колективним співом духовного гімну «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».  

Кульмінацією акції “Боже, храни Україну” буде грандіозне дійство на стадіоні. Цей гімн виконаємо цілим містом в третій декаді травня. Вважається, що колективна молитва посприяє сходженню на Козятин Божої благодаті, яка є проявом милості Бога до людей, Його безумовної любові. А її так не вистачає всім нам у ці важкі часи…

 

Автор: Владислав КІРГАН

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up