Економимо електроенергію правильно

Споживачі періодично звертаються в СО «Козятинські ЕМ» з запитом: «Чи можна використовувати різні пристрої для економії електроенергії, що продаються в Інтернет-магазинах?»

Коментар Ігоря МУЛЬСЬКОГО, заст. дир. з енергозбутової роботи СО «Козятинські ЕМ»:
Враховуючи те, що в мережі Інтернету є багато відео та текстової інформації про існування пристроїв, що зупиняють лічильники для обліку електроенергії, створюють умови економії електроенергії та інше, намагаються продати такі пристрої з гарантуванням позитивного ефекту економії електроенергії, - можна підвести підсумки та сказати: основна маса таких пристроїв не була офіційно досліджена працівниками енергопостачальної компанії на предмет впливу таких пристроїв на розрахункові прилади обліку, тому рекомендувати для законного використання у своїх електроустановках таких пристроїв ми не можемо.
Однак є пристрої (наприклад, потужні магніти та інше), які заборонені для використання та впливу ними на лічильники електроенергії. При виявленні фактів використання таких пристроїв, працівники енергопостачальної компанії складають Акт про порушення правил користування електричною енергією та проводять споживачу дорахування необлікованої електричної енергії.
В Козятинському районі працівники СО «Козятинські ЕМ» також періодично виявляють такі порушення (у працівників ЕМ є прилади, що дають змогу виявляти такі порушення). Середнє дорахування при виявленні таких порушень (крадіжок) у споживача побутового сектору складає від 21 до 39 тисяч гривень. Тому рекомендуємо не порушувати правила користування електричною енергією та не використовувати різні пристрої невідомого походження.
Для економії електроенергії рекомендуємо використовувати загальноприйняті методи: використання економних ламп, діодних; вимикати електроприлади (освітлення), якщо в даний момент ви ними не користуєтесь; замінювати старі електроприлади на нові, більш економні.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up