Галина Козир (козятинська колійна машинна станція) про стрес на роботі

Галина Козир (козятинська колійна машинна станція) про стрес на роботі

Ганс Сельє: «Не слід боятися стресу. Його не буває тільки в мертвих. Керований, він несе в собі аромат і смак життя»

 

В переддень Великодня, 28 квітня в Україні відзначався День охорони праці. Це свято почали “вітати” ще чотирнадцять років тому, за ініціативи Міжнародної організації. Щоб привернути увагу людей до питань захисту роботи та смертності працівників, при виконанні своїх службових обов’язків.

Цьогоріч Всесвітній день охорони пройшов під девізом: “Стрес на робочому місці: колективний виклик”.

Відео дня

Газета “RIA-Козятин” поспілкувалася з головою профкому КМС-120 Галиною Козир. Вона розповіла, що стрес на роботі є одними з найскладніших питань у сфері охорони праці та здоров’я. Його актуальність загальновизнана для всіх країн.

— У сучасному житті стреси відіграють значну роль, — каже пані Галина. — Вони впливають на поводження людини, її працездатність, здоров'я, взаємини з навколишніми й родину. Це напружений стан організму людини. Як фізичний, так і психічний. За словами відомого лікаря- біолога Ганса Сельє, стрес є неспецифічною відповіддю організму на будь-яку вимогу, що допомагає пристосуватися до виниклих труднощів, упоратися з ними. Як засновник вчення про стрес він писав: «Не слід боятися стресу. Його не буває тільки в мертвих. Стресом треба управляти. Керований стресс несе в собі аромат і смак життя».

За словами Галини Козир, але коли стрес на робочому місці тривалий, то може призвести до виникнення багатьох хвороб. А саме: емоційного занепокоєння, мігрені, хронічної втоми, депресії захворювань серцево-судинної системи, алергії, безсоння, гіпертонії, виразкової хвороби шлунку, нещасного випадку та навіть самогубства.

Стрес відносять до основних небезпечних для здоров’я  хвороб людини.

— У умовах, що склалися в Україні важливо під час планування своєї діяльноcті враховувати наслідки стресів, — каже Галина Козир. — На залізниці це дуже гостро відчувається, тому що 90% робіт — з підвищенною небезкою. Від працюючих на залізниці залежить життя  багатьох людей, а це велика відповідальність. Захистити і зміцнити здоров’я, продуктивну роботу всього колективу неможливо без розуміння природи стресу. А також без спланованої програми, яка пом’якшить його страшні наслідки. А вчасне розпізнання залежності стану працівника від стресу може зберегти його життя або, як мінімум здоров’я. Управляйте собою, своїми емоціями й своїм життям!

За словами Галини Козир, не потрібно забувати, що стрес — як вогонь. Тільки страшніше… Вогонь допоміг людям стати тими, ким вони зараз є. Він зігріє й підніме настрій. За допомогою вогню можна приготувати їжу або відігнати диких хижаків. Але це можливо якщо людина вміє управляти вогнем. Якщо ні, то вона може легко згоріти у вогні заживо.

Анастасія КВІТКА

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету. 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up