Каолінщики мстять за правду

Каолінщики мстять за правду

Глухівецька влада об’єдналася з каолінщиками проти активіста Шевчука

 

Більше місяця тому Глухівці прогриміли на всю область. Проблема — місцеві каолінщики влаштували вирізку дерев у межах населеного пункту в зоні зеленого відпочинку. Не враховуючи думку мешканців села, вони створили комфортні умови для виробництва і нестерпні для громади. Проклали у посадці дорогу і поділили її навпіл. Через це місцеві активісти збунтували та стали на заваді (про це писала  газета “RIA-Козятин” 28.04.2016).

Ситуація набрала великого розголосу.

Як виявилось, на вирізці дерев глуховецький скандал не закінчився. Каолінщики “взялися” за активістів. Помста зосередилася на молоді та спорті. Зокрема, на глуховецькому інструкторові спорту Олександрові Шевчуку.

Відео дня

Через надмірний тиск та погрози чоловік з групою підтримки на початку тижня вирішив звернутися за допомогою до голови районної ради. Прийшли до нього в кабінет, щоб усе пояснити та розібратися.

— Після тих дерев почалося переслідування, — розповів Олександр Шевчук. — В основному взялися за мене, так як я —  інструктор по спорту і працюю на державній посаді в селищній раді. На мою адресу почали надходити погрози. Закиди, що виженуть з роботи. Стали чіплятися. Відчуваю великий тиск з боку місцевої влади.

За словами Олександра Шевчука, перед сесією сільради до нього прийшли депутати та сказали: “Не ображайся, Саньок, але нам наказали проголосувати за твоє звільнення”.

Олександр, м’яко кажучи, шокований. Він не розуміє, як його, інструктора з 15-річним стажем роботи, можуть звільнити ні за що.

— Хочемо звернутися до голови райради, щоб він почув нашу думку і почути його, — каже Олександр Шевчук. — Сільський голова отримав команду від голови правління “давити” нас. Адже ми заважаємо їхнім незаконним діям.

Під кабінетом голови райради активісти були налаштовані рішуче. Прибув на бесіду і сільський голова Олександр Амонс, і начальник відділу фізичної культури та спорту Козятинської РДА  Валерій Швець. Пішли на прийом і журналісти “RIA-Козятин”. Але нам “толерантно” вказали на двері.

— Я не запрошував “RIA-Козятин”, — сказав голова райради. — Не потрібно мене фотографувати. Прошу покинути мій кабінет. Це не такий громадський захід, щоб була присутня преса. Покиньте, будь ласка, приміщення. В кабінеті є відповідні моменти, коли не потрібно присутності представників ЗМІ.

Результат “посиденьок” журналісти вимушені були чекати більше години в приймальній райради. Першими вийшли активісти. Посадовці ж ще залишилися дообговорювати ситуацію наодинці.

Позитивною дана бесіда виявилась тільки для спортивного коментатора Володимира Сімачова. Його проблему (коментувати матчі російською) вирішили мирно і позитивно. Тепер він знову може коментувати матчі в Глухівцях так, як хоче. А от Олександра Шевчука — активіста за правду — голова не почув.

— Нічого ми не добилися, — каже він. — Примирення не відбулося. Голова райради змусив нас примиритися, але голова села відмовився. Він “наслиняний” на своєму і категорично проти. Виходить, такі умови йому поставив завод. Так само і головний по районному спорту Швець — усі настроєні в Глухівцях “прибрати” спорт. У мене на руках акт, виданий комісією по благоустрою. Там є рекомендації про моє звільнення. Але на яких підставах? Для мене не зрозуміло!

На думку Олександра, якби не було цього лісу з деревами, не було б і проблем.

—  Ми виступали і в обласних, і у всеукраїнських змаганнях, — каже Олександр. — За 15 років — 13 разів ми перемагали в спартакіадах району. А тепер я вже заважаю, бо не даю ліс вирізати. Почалася війна. Мені не було б так прикро, коли б справа стосувалася спорту. Якщо ще й на сесії проголосують проти мене, то я піду в суд...

Прийом у козятинського голови райради відбувся у понеділок зранку. А вже під вечір мала бути сесія. Як стало відомо, Олександра все-таки не звільнили. Не зважаючи на все, депутати його підтримали і не проголосували за звільнення. Поки що…

А от чи припиняться погрози в бік спортивного інструктора? Газета “RIA-Козятин” буде відслідковувати та інформувати читачів про подальший хід подій.

Владислав ШАРИКОВ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    А хто такий Амонс ? шо він зробив за 16 років для села? Їздив на *багаті села* капусту збирати , а шоб не посадили від ухиляння від військового обов*язку пішов в АТО . Він і при посаді голови я ше не чув шоб він шось зробив . Піарити людину ,яка по суті ніхто !!! .До Шевчука теж є питання, але коли не було грошей шоб завести команду на футбол , то чогось не пам*ятають як він за свій кошт купляв солярку і завозив . Він реально для спорту зробив багато . А про договорняк що німці хочуть найняти свого тренера по футболу і піаритись за рахунок нашої команди то всі давно знають . Амонс просто підстилка німецька, получив бабосіки а тепер треба і відробляти їх . Хай запрацює система проZORRO то побачите куди ваш Амонс дінеться . Краще б був Нечипорук , то людина хоть толкова була , а не таке гівно!!! Вибачаюсь за грубі і не пристойні слова.

    Саша Кірова reply Анонім

    Ваш "толковий" голава Нечипорук за свої 16 років при владі перетворив село у смітник, проклав алейку яка після першаго ж дощу розлізлася. Нечипорук при владі неспромігся навідь стихіййний смітник вивести бо все мішало, коли завод за кілька годин усе вивіз. А чому Нечипорук і Шевчук  не обладнали стадіон, не облагородили територію біля нього. Де дівались кошти, що виділялись.Ви говорите про піар Амонса, а самі кого піарите"толкового" Нечипорука, який стелився перед Шевчуком і в ножки йому кланявся. Де був Нечипорук коли закривали і нищили лікарню, коли садочку не вистачало коштів,як тоді були на балансі сільради ?...

    Татьяна Скиданова reply Анонім

    Амонс 16 років був жителем села!А Нечепорук був 16 років головою цього села! Що він зробив за 16 років? Наприклад перекривав криші в житлових будинках (на бумагах, як завжди) а криші ніхто так і не побачив до сьогоднішнього дня, чи наприклад поставив забори по всьому селі, які по суті нікому не були потрібні!!!  А щодо НІМЕЦЬКИХ ПІДСТИЛОК, де ж всі були коли німці брали в аренду наш каолін завод, не Нечипорук хіба дав його в аренду????

    Так от різниця між куруванням нашого заводу нашими людьми і німцями, є велика різниця. Згадати який вигляд він мав до появи німців і як він виглядає на сьогоднішній день!!!

    Гордієнко- людина взагалі не маючи ніякого відношення до нашого села, багато порівняно з іншими для нього зробив!!! Як би ше платив відповідну, достойну їх роботи зарплату роботягам які там працюють, ВЗАГАЛІ НЕ БУЛО Б ЙОМУ ЦІНИ!!!!!
  • Sveta Kruchkova

    Уже зрозуміло, що Саяга мстить Амонсу за те, що його було обрано головою на сільських виборах. Цей громадський "активіст" Олександр Шевчук, будучи діючим "інструктором по спорту", захищає тільки свої інтереси та свої генделики, Та Саязі завжди було насрати на спорт та на спортсменів. ДУЖЕ, ДУЖЕ шкода , що Амонсу невдалось добитись його звільнення. Сподіваюсь (і я не одна так думаю), що все таки Амонсу О. вдастся добитись звільнення Шевчука.
  • Анонім

    Владислав ШАРИКОВ- Ви просто БРЕХУН, як і ваша "Таня Зможе"....для чого Ви пишете не вірні факти???26.05.2016р. відбувся схід села в Глухівцях, рішеня про вирубку дерев для будівництва дороги було прийнято громадою ОДНОГОЛОСНО!!!А Ви своїми статтями "покриваєте" реальних бандюків.І самі ж про них писали http://kazatin.com/Kryminal/krik-dushi-materi-pobitogo-sina-10495751.html- це той самий САЯГА....Пан Олександр Шевчук будучи діючим інструктором по спорту обдурював спортсменів і "крав" їхні гроші...за бійки братів-шевчуків знають не тільки в районі...чому Ви мовчите про продаж алкоголю неповнолітнім в магазині Гламур, який належить Саязі....багато ще є таких фактів, але ж Вам їх не видно.....

    Татьяна Скиданова reply Анонім

    Владислав приідьте в суботу в час ночі в Гламур і побачите все про крутого спортівного боса,малолетки готові і обкурані і т,дПишите то пишіть правду,а не брихню за гроші,приіхав Саяга(Шевчук)которий жалуеться смішно..........

    Анонім reply Татьяна Скиданова

    Як що вас в селі ходять обкурені то нехер чого говорити про наше село

    Татьяна Скиданова reply Анонім

    Дорогий Анонім,навчіться будь ласка,розумно і зрозуміло виражати свою думку!!  І було б дуже не погано,щоб всі набралися сміливості писати від свого імені,а не АНОНІМНО!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування проекту «Пліч-о-пліч» photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up