“Кінець світу” - 2 серія

“Кінець світу” - 2 серія
“Перепало на горіхи” й жителям району

У день обледеніння поналякувалися всі. Як у місті, так і в районі. 
Звіт від РЕМу був невтішний — в районі знеструмлено 27 населених пунктів. Автоматично було вимкнено більше півтори сотні трансформаторних підстанцій. По місту та району працювало 8 аварійних бригад. Задіяли більше 30 працівників електромереж, 8 одиниць техніки.
Під вечір четверга ситуація на селах тільки погіршилася. Цифра знеструмлених територій перевалила за 30.
У селі Козятин на вулиці Жовтневій (біля магазину “Ірина”) на проводи повалилися старі верби. Маршрутний автобус №2 не міг проїхати. Люди, які добиралися до кінцевої зупинки, пробігали зі страхом під нахиленими вербами, а вони вслід тріщали. Верби, як лежали на проводах, так і лежать. І зараз, коли вже льоду немає, поламані гілки стирчать по дорозі так, що автобус, який проїжджає повз, ледь-ледь не зачіплюється за них газовими балонами. Чекаємо, щоб автобус вибухнув або з’їхав з дороги в прірву?
За інформацією директора “Козятинських електричних мереж” Андрія Волкотруба, на момент піку стихії без світла залишились 50 тисяч жителів Козятинщини. Станом на понеділок, 24 листопада, кількість знеструмлених зменшилась до 300.
Як прокоментував районний “надзвичайник” Володимир Гибало, наводити порядок після стихії почали з міста, а потім уже на села.
— Під вечір четверга лід став наростати, — сказав він. — Це призвело до посилення руйнування підстанцій.  З різних районів на допомогу надійшло 5 автовишок. По області наш район постраждав найбільше. Трохи менше дісталося Погребищу і Хмільнику. Реальна робота розпочалася в п’ятницю. Тоді всі лінії були відновлені. Працювали також і в неділю. На ранок без світла залишились ті території, де були низьковольтні лінії. Усі високовольтні були включені.
За словами пана Гибала, найперша і найголовніша причина такого стану — непідчищеність ліній. Друга, не менш важлива — зношеність мереж.
— Без допомоги населення не обійтися, — продовжує пан Гибало. — РЕМовці не встигають чистити. У деяких місцях, уже на відремонтованих дільницях, лінії знову обривалися. Тому все повторювалося. Усі працювали в посиленому режимі.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • сват

    Боже, вже з часу обледеніння пройшо більше тижня, а так нічого не зробили. сільську раду на кол треба посадити. А рес де?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up