Комунальники перекладають свої борги на нас

“Дамоклів меч” завис над “Відродженням”

Нещодавно жителі Козятина отримали від комунального підприємства “Відродження” так звані “листи щастя” з приводу боргів.
Таким чином недолуге керівництво цієї сфери вирішило взяти реванш над злісними боржниками квартирних послуг. Написавши листи від київської компанії "Фінанси і К", влада у судорожних конвульсіях бажає отримати похоронні дивіденди.
Такий невтішний і шокуючий хепі-енд винесли комунальники городянам.
Дерибан державного майна
Починалося все, як у казці. Пригадаймо історію комуни, обслуговуючу "шпаківні", яка тягнеться з радянських часів. Старожили пригадують, що у місті залізничників завжди існувало два монстри — залізнична структура, яка займала левову частину, та міська, яка була невеликим бідним острівцем у хащах залізничної імперії. 
І якщо залізниця завжди процвітала, то міська структура — ледь зводила кінці з кінцями. І то, завдяки сплаті податків залізничників.
Того часу в Козятині існувало два будинкоуправління №1 Залізничне, яке очолював Микола Кравець та міське, яким впродовж тривалого часу керувала Зінаїда Ткачук.
Оскільки залізниця забезпечувала своїх працівників житлом, то вона і зводила будинків у десятки разів більше, ніж місто. Тому 90 відсотків багатоповерхівок обслуговувала залізниця. Гроші своїм працівникам вона платила більш привабливі, додаючи  суттєві надбавки та пільги.
Але нічого вічного не буває. В період розпаду шовіністичної імперії залізниця почала скидати не привабливу сферу видатків. Державні видатки на утримання комунальної сфери різко скоротилась, тому було прийняте рішення передачі будинків місту. На руїнах ліквідованих будинкоуправлінь створили нову житлово-експлуатаційну компанію "Оберіг". До якої разом з будинками перейшли й приміщення магазинів робітничого постачання ОРС, розташованих на перших  поверхах. 
Магазини тривалий час стояли порожні та зачинені. З них повтікали останні щурі. Деякі торгові приміщення влада перебудувала під розширення свого адмінапарату. Місто у 2000 набуло обласного значення, збільшивши у десятки разів кількість чиновників.
Зачинені магазини впевнено відстоювались та чекали своїх власників. Схема привласнення державного майна тільки розроблялась. Довівши комунальну установу "Оберіг" до банкрутства, залишилось створити нову структуру, до якої перевели будинки без магазинів. Таку комунальну аферу керманичі міста провели декілька разів, кожного разу відсікаючи від себе накопичені борги та привабливе майно.
Мертвонароджене дитя
Новоутворені підприємства і далі займалися виманюванням грошей з гаманців слухняних платників. Тому що плату брали за послуги, які не надавались.  "Теплокомуненерго" та "Будтеплосервіс" теж у минулому. Належного сервісу від яких ми так і не дочекалися. Взамін отримали — приречену мертвонароджену дитину, в якої немає майбутнього з радянським підходом до справи. Яким чином борги попередніх сервісів, які за статутом не є правонаступником, перейшли до "Відродження"?  За які борги вони бажають отримати платню за послуги, які не надавалися?!

Підготував Василь БЕЗХАТЧЕНКО

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • козятинець

    Подивіться на Гуменюка, який батарею розтягує - безсовісний

    Анонім reply козятинець

    Пеликала гармошка, играл окардеон
  • Анонім

    Більше десяти років комунальними підприємствами (котрі успішно були втоплені) керував  і продовжує керувати (відроджувати) наш безсмертний мер. З ним в парі,безпосередньо  рулив ЖКГ і одночасно як голова бюджетної комісії контролював витрати коштів з квартплати -  Ігор Ліфшиць. Тож ці непотопаючі мусять прозвітувати куди за ці роки витратили не один мільйон  (майже 50 % на майбутній капремот житла) від так званої кварплати за цей період. Одночасно попередники і нинішні керманичі відродження темних схем і тухлих справ несуть відповідальність за надання фіктивних послуг в сфері ЖКГ. Тож продовжуєм слухати - тримайте злодія !!!!!

    Анонім reply Анонім

    Це Гуменюк на гармошці грає, а Лівшиць у трубу дує.
  • Анонім

    за що їм платити, вони проїдають наші гроші. питанняреформи жкгдавно назріло.
  • Анонім

    Руководство казатинской коммуны обкрадывают горожан.  Они вольготно жируют на деньги собранные жильцов многоэтажек.

    Герой України reply Анонім

    Геть падлюк!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up