Козятин в димовій завісі. Що ж саме горить…?

Козятин в димовій завісі. Що ж саме горить…?
Сьогодні зранку козятинчани прокинулись від в’їдливого запаху диму. Люди переймаються, бо не можуть зрозуміти, що і де горить. Та й взагалі у місті немає чим дихати.

В місті чутки розповсюджуються з неймовірною швидкістю. І версій, що саме спричинило такий дим було безліч. Однією з версій, яка гуляла по місту і якої притримувалися мешканці міста, була версія що це горить сміттєзвалище, яке знаходиться на виїзді з Козятина (біля «Журавля»). Адже це не перший випадок загоряння міського смітника. 

Ще одна версія щодо диму який шириться нашим містом.

Дим дійшов до нас аж з-під Києва, де вчора, 2 вересня сталося загоряння п’яти гектарів лісу. Які наслідки чекають населення поки невідомо, та у столичній санепідемстанції вже повідомили, що кількість шкідливих речовин у повітрі перевищує норму майже у 18 разів. Від смогу потерпають жителі ледь не усіх районів Києва. Не рятують навіть зачинені вікна. Фахівці радять обмежити прогулянки надворі, менше користуватися авто, більше пити води та кисломолочних продуктів, а ще використовувати вологі пов’язки. Пожеж у столиці одразу декілька, палає з усіх сторін. Одна із найисльніших — на лівому березі. Там зайнялися ліси у дарницькому лісопарковому господарстві між Броварами та Зазим’ям. До ліквідації займання долучили авіацію. Два вертольти Мі-8 вже здійснили більше півсотні зливів води. 

Відео дня

 Проте, як повідомили у козятинському районному секторі Управління ДСНС України у Вінницькій області  підстав для паніки немає. Ніяких пожеж ні у місті, ні в козятинському районі немає. Скоріше за все задимлення спричене пожежею на торфовищах.

 Протягом доби на території Вінниччини рятувальники зафіксували 20 пожеж різного рівня.

В екосистемах області сталося 11 загорань, 7 з них на відкритій місцевості, 4 пожежі було зареєстровано на території сільськогосподарських угідь.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up