Козятинчанам стало важче дихати

Козятинчанам стало важче дихати
Як не потонемо у нечистотах, то задихнемося від їдкого диму?

Уже не перший рік мешканці будинків у зоні залізничної лікарні б’ють на сполох. Смог з диму, що накриває цю частину міста, у повітря викидає котельня. Уже давно було обіцяно попереднім міським головою, що справу буде вирішено. Але віз і нині там.

До редакції звернувся мешканець цього мікрорайону Анатолій Анатолійович.

— Ось уже кілька тижнів підряд стало просто неможливо відкрити кватирку, щоб провітрити житло, — каже він. — Та й дихати теж проблематично, бо з труби котельні увесь час валить чорний смердючий дим. На підвіконнях під’їзду лежить шар сажі.

Відео дня

Літній чоловік зі смутком розповідав, що через такий дим загострються його хвороби.

— Маю проблеми з серцем та ще й до всього я астматик, — каже він.

У цьому мікрорайоні знаходиться ще й дитячий садочок №1. Щоб перевірити, чи не шкодить діткам смог, журналісти поспілкувалися з директором  Валентиною Сушко.

— Дим не заважає роботі дитячого садочка, — завірила Валентина Цезарівна. — Дітки систематично ходять на прогулянки. Скарг на погіршення здоров’я дітей від батьків не було.

 

Поки велися розмови, з труби котельні валив густий чорний дим. А у повітрі стояв смердючий запах горілої гуми.

Кочегар котельні запевнив, що так буває не завжди.

— Наприклад, восени, ми палили сосновими дровами, — розповів пан Микола. — А від них запаху та такого диму немає. На даний час ми палимо торф’яним брикетом. Тому дим трохи їдкий.

 

Тетяна ГРИНЮК

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Видно что думают на рабочем мечет и им пофиг что сжигать.



    Лозинская привет - видел что ты удалила комментарии. Заметил что закончилась активность. Никаких бабусиных рад и кружков поэтов. Так себе всеми политиканами бывает. Ну чтож не держу на тебя зла женщина.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up