Козятинчани захищаються від псів зброєю

Козятинчани захищаються від псів зброєю
На початку цього тижня жах охопив одну із осель Козятина. Молода сім’я вранці була шокована “неймовірною картиною” у своєму дворі

Дві величезні бродячі собаки, перестрибнувши через паркан, залізли до курника та загризли близько десяти курей. Всюди було пір’я та залишки від м’яса. Собаки лежали в сараї, як господарі. Наївшись, вони повмощувалися на залишках курей та збиралися спати. Коли господар побачив таку картину, в нього відняло мову. 
— Дві здорові собаки, одна вівчарка, а інша бійцівської породи, — розповідає власник двору. — Мене вони не злякалися і тікати нікуди не збиралися. Підійти до них було не можливо, вони гарчали і були агресивні. Я потихеньку позадкував. Покликав сусіда, в якого є рушниця. Вирішили пристрелити їх, бо були присутні всі ознаки на сказ. Ми мусили оборонятись!
За словами пана Ігоря, тіла собак закопали разом із залишками роздертих курей.
Господарка будинку також була шокована. Її думки відразу перейшли в хвилювання за свою дитину. Картинки в голові виникли найгірші.


— Зазвичай щоранку відчиняю курей я, — розповідає пані Ірина. — Буває зі мною виходить донька. Страшно уявити, що могло б бути. До нас в гості кожного дня хтось приходить, то діти, то сусіди, то рідні. Якби собаки прийшли не вночі, а вдень чи ввечері... По місту страшно ходити, а тепер і у дворі небезпечно. Знайомі розповідали, що ці самі собаки в селі Махаринці роздерли корову та теля. Люди мають задуматися і прийняти на себе відповідальність за собак, яких повикидали на вулицю. Влада має щось з цим робити. Лише газета “RIA-Козятин” підіймає питання бродячих собак. Єдиний “дзвіночок”, куди можна звернутися і хоч щось дізнатися. Близько п’яти років тому такого жаху в Козятині не було. На що перетворилося місто? Скоро буде своєрідний “культ бродячої собаки”. Потрібно створити притулок і вивозити їх, а не стерилізувати і повертати на “їх місце проживання”.

Соломія ПЛАВУЦЬКА

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (36)
  • Боримский Антон

    Шановні аноніми. Якщо Ви знаете що робити з бродячими собаками в Козятині то робіть (головне щоб перечило законодавчим актам України)По клаві всі можуть стукотіти.. Єлементарно якщо кожен анонім з коментів візьме собі з вулиці 1 собаку до дому. в місті стане мінімум на 10 бродячих собачок менше.
  • Боримский Антон

    а слабо всім анонімам назвати себе. а не ховатись в натовпі?

    анонім reply Боримский Антон

    Мені слабо. Собака це зброя. Я перед Вашим кінологом буду беззахисний. До того ж. не хотілось би терпіти нападки захисників собак, тому що цим людям об"єктивне логічне і критичне мислення не властиве. Точку зору, відмінну від їхньої, вони просто не слухають.

    Сизонюк Вита reply анонім

    Мене немає чого боятися - я не кусаюсь))) Щодо собак - для мене вони друзі, а не зброя. І конфлікти намагаюсь вирішувати мирними способами, або з-за допомогою закону. Мої собаки допомогають мені в деяких соціальних програмах, які проводить наша організація - уроки кінології з дітьми, просвітницька діяльнісь щодо безпритульних собак по школам.  Також плануємо ввести уроки каністерапії для тих хто боїться собак, але які хочуть побороти свій страх.

    Anonymous reply анонім

    Співчуваю тим людям, для яких собака - це зброя або модний аксесуар. Для мене собака - це друг.

    Анонім reply Anonymous

    А для мене друзі це люди, і я вважаю, що людей потрібно спочатку захищати (в тому числі і від собак).
  • Anonymous

    "Хатіко", респект вам! Усі нормальні люди вас підтримують.
  • Анонім

    Захиснице! Помовчала б, вже вкотре, тебе просять. Брехлива інформація саме у тебе. Чого собаки були без намордників? Якщо вони похавали всіх курей і зайняли хлів, гарчали на хазяїв, то що ж було  робити. Що ж з ріа, що? Вони констатують факт, а не собак стріляють. А до вас ніхто не дзвонить, бо зграйку мерівських сраколизників не сприймають в серйоз.

    Anonymous reply Анонім

    "РІА" собак не стріляють, але роблять усе можливе для того, щоб собак стріляли і труїли.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up