Козятинські депутати: “У місті немає голови!”

Козятинські депутати: “У місті немає голови!”
Затемнення було не тільки на сонці, але й у головах деяких народних обранців

20 травня, у день, коли Козятин та весь світ спостерігав за сонячним затемненням, відбулося вже третє засідання 45-ої сесії Козятинської міської ради. Депутати нарешті «дорозглянули» питання та досиділи до кінця, але, як завжди, без емоцій не обійшлося...

“Дали по пиці” — все змінилось. Як уже висвітлювала «RIA-Козятин», під час минулого засідання цієї ж 45 сесії, мер Г. змушував депутатів проголосувати за рішення міськради, яким все майно відділкової лікарні ст. Козятин «хитренько по-єврейськи» переходило у власність міської ради… без колективу та його проблем по зарплаті, комунальних платежах і т. д... Після того, як меру Г. та всім депутатам, хто голосував за те рішення, на конференції трудового колективу лікарні «дали по пиці», він вирішив радикально змінитися… підтримати трудовий колектив лікарні у прагненні зберегти відділкову лікарню з колективом та всім майном. Але ж ми всі знаємо, що народна мудрість говорить про «виправлення горбатого і його могилу».

Першим питанням засідання було прийняття звернень «куди тілько мона» з проханням профінансувати лікарню. Шкода…  Проблеми ж бо у лікарні почались ще у грудні-січні 2015 року, а на вулиці вже березень, та й попереднє таке звернення, наприклад, по питанню підняття тарифів на воду, вказує, що ні старий мер, ні його молодий секретар ради звернення так і не відправили… Якось слово «пофігісти» на язика проситься.

Відео дня

Наступним своїм рішенням рада визнала Росію – агресором, а ДНР та ЛНР -  терористичними організаціями, і на заперечення тих пасквілів, якими наповнений, замість офіційної інформації, офіційний сайт та сторінка ради у газеті, слід зазначити, що голосували навіть депутати комуністи.

Після цього народними обранцями було затверджено «Програму проведення четвертої черги часткової мобілізації на території м. Козятин» та виділено на неї 10 тис. грн.

На вулиці почалося затемнення, а рада перейшла до розгляду майнових та земельних питань і першим же питанням вирішила продати 7 (!!!) земельних ділянок, та ще 5 віддати в оренду. Мер так заплутав депутатів, що вони так і не проголосували за це питання. Але Г. чомусь оголосив, що рішення прийнято. Після цього депутат Пузир запропонував не продавати землю міста (тому що тоді громада міста втрачає контроль над своєю ж землею), а віддати її в оренду. Але, очевидно, раді (читай меру) терміново потрібно продати до 25 жовтня. Вибори ж, потрібно все спродати? Це також відчувалось під час прийняття наступного рішення – здачі в оренду котелень міста.

Обговорення цього рішення було бурхливе: депутат Пузир підняв питання майна громади у цих котельнях, також виникло питання, чому мер Г. та його зам. Ломачук не допускають депутатську комісію перевірити майно у котельнях? Як можна приймати рішення, якщо по питанню розкрадання майна у котельнях відкрито кримінальну справу, йдуть перевірки. На що вищезгадані чиновники все-таки визнали, що у котельнях сталася крадіжка газового обладнання. Але все, що вкрали, “то вкрали колишній зам. мера Лівшиць та колишній директор «Відродження» Іщенко… ще у 2008 році… “Занавес”. Цікаво, то чого тоді опам’яталися тільки сьогодні? Чого тоді депутатів не пускають?

З першого голосування рішення не прийняли, тоді мер Г. з допомогою депутатів Кальноокого та Юр-Кирилюк почали тиснути на тих депутатів (з метою «пропихнути» здачу котелень в оренду). Швиденько почали повторно переголосовувати це рішення, але зрозумівши, що рішення не буде прийняте, міський голова вирішив «відірватись» на «винуватцеві» та почав відкрито ображати депутата Пузира. Назвав депутатів «пустим місцем», на що почув у відповідь, що у місті взагалі голови немає (!!!)

Частина депутатів, не витримавши «високого градусу емоцій», почала збиратися додому. Рішення прийняте не було.

Козятинцям цікаво буде знати, що широко розрекламована подія – побудова на місці котельні №12, яку рада надала ще рік тому під спортзал, не відбудеться. Надійшла заява про відмову від оренди. Й від туалету в центрі також відмовились уже.

 

Окрім цього народні обранці встановили нові розміри орендної плати за землю у місті Козятин та резервували земельну ділянку в районі масиву «Європейський» (біля переїзду - Біла Казарма) для учасників АТО (на жаль, відсутність там газо-, водо-, електромереж нікого не стурбувала).

“А Баба Яга проти”

Не підтримали депутати пропозиції від громади міста та газети “RIA-Козятин” щодо розміщення “Алеї Слави та Блокпосту в пам’ять загиблим воїнам АТО” на центральній площі. Вирішили об’єднати всі пропозиції та провести конкурс, щоб відібрати можливі варіанти пам’ятника та місць його розташування.

Пропозицію щодо демонтажу танка, продажу його на аукціоні та направлення виручених коштів на допомогу бійцям АТО також відхилили. Аргументувавши це тим, що ветерани ВВв цього не зрозуміють.

Також не підтримали цікаву пропозицію депутата Пузира — провести обговорення серед громадян міста Козятина та навколишніх сіл щодо об’єднання в одну велику громаду, що буде вигідно як для міста, так і для навколишніх сіл. Відповідний закон «Про добровільне об’єднання громад» президент підписав ще 5 лютого.

На цьому 45-а сесія міської була нарешті закрита. Депутати розійшлися у своїх справах, от тільки враження від цієї сесії такі, що затемнення не тільки на сонці бувають.

Відео сесії можна подивитись на сервісі youtube.com (канал Олександра Пузира, якому редакція дякує за допомогу у підготовці матеріалу)

Підготувала Соломія ПЛАВУЦЬКА, Владислав ШАРИКОВ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • 777

    20 березня, а не травня
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up