Козятинські патріоти допомогли бійцю полагодити авто

Громадою легко і батька бити
Козятинські патріоти допомогли бійцю полагодити авто

Сьогодні  Козятин живе звичним розміреним життям: діти ходять до школи, дорослі торгують на базарах, пенсіонери рахують свої злиденні пенсії, газети друкують критичні статті про мера, з якого критика, як з гусака вода. Він уже навіть звикся, що його на шпальтах газет називають не за прізвищем, а просто літерою Г, а це може асоціюватися не зовсім з пристойним словом.

Та зараз моя мова не про нашу буденність. Мова йтиме про великий український патріотизм, який  поруч з базарами та наріканнями на лихий курс долара, живе серед козятинців, пульсує на отих святих молитвах громади щонеділі, іскриться в очах щирих міщан, що не міняють святе поняття Батьківщини на високі продуктові ціни і готові заради власного живота клясти всіх і все.

Мова моя про отих чоловіків, які боронять нашу землю на лихому тепер уже Донбасі, аби не ступила нога вражого затурканого московита у парк Козятина, що носить імення великого поета колись великого народу.

Відео дня

Згадаю Сашу Гадзіковського, що вибрав свою долю, встелену не квітами, а терном, хоча має всього-на-всього далеко до сорока років від роду. Днями Олександр знову навідався до рідного краю. Приїхав з отого проклятого Щастя, де служить розвідником. Коли б хто побачив, на чому він приїхав, то можна було б подумати - чоловік втратив розум: машина – не машина, а щось таке фантастичне, наче ото марсіани підсунули йому це диво. Ще кілька днів тому чоловік виїжджав з Козятина на нормальному власному авто «Субару» - був у відпустці. Не встиг добратися до місця служби, а це за 800 км від Козятина, як авто так врізало, що залишилося воно, як мовиться, і без губів, і без носа. Добре хоч, що наш Сашко залишився живим і здоровим. Машина Олександру потрібна на фронті щохвилини – він розвідник. То ж не гаючи часу помчав на ній знову до земляків – хоч побитий агрегат, але на ходу.

Приїхав, почав шукати майстрів, щоб довели до пуття.

Кинувся на одну СТО, на другу – гроші за ремонт правлять майстри, а де тих грошей візьмеш на фронті? Звернувся до Володимира Фурмана, який досить активно волонтерствує між Козятином та східним фронтом. Не довго мудрствував чоловік – порадив звернутися до хлопців з кооперативу, що на вулиці Кондрацького. Першим зустрівся Микола Кирилюк. Вислухав Сашка, побачив на його щоці шрам, чув про цього молодого чоловіка, про його поранення… І закипіла робота.

Павло Савчук зібрав бампер так, що тепер “субарочці” і бетеер не страшний, ще й на додачу копнув його ногою, аби переконався боєць у надійності ремонту. У цей час Володя Шаленний доводив до пуття лонжерон, Костянтин Хом’юк тонував вікна – розвіднику без тонування ніяк не можна. Віктор Коробан власним пристроєм клеїв пластик. Не пройшло і півночі, як фронтове авто засяяло новесенькою фарбою - хоч на виставку. Всього одна ніч, а як проявилася вона мужністю наших козятинців!

Вранці наступного дня Олександр Гадзіковський був уже в Києві, куди викликали на нараду розвідників.

 

Які слова знайти для Вас, дорогі земляки, якими метафорами описати Ваш вчинок?! Вам не вручать ні медалей, ні навіть грамот.

Від імені добрих людей я Вам просто скажу: “Спасибі! Хай береже Вас Бог, адже Ваша нічна толока по ремонту побитого авто не має ціни. Ви зміцнили дух нашого захисника, дали йому віру: Козятин – це не просто базари і мер на прізвище Г, Козятин – це місто, в якому живуть також патріоти України!"

Віктор КУЧЕР, пенсіонер

 

 

Коментарі (5)
  • Анонім

    это пиздец а не разведчик ))
  • Анонім

    За останній час,Фурман багато зробив для допомоги нашим хлопцям в зоні АТО.За це йому велика вдячність і всім хто допомагає.

    Анонім reply Анонім

    с початку багато крав , а зараз займається волонтерством
  • Ekaterina Shevchenko

    Велика вдячність всім людям, які завжди швидко реагують, коли необхідна допомога військовим. Абсолютно всі роботи були виконані безкоштовно. Коли військові стоять на захисті наших сімей та домівок там, на Сході.... Наш прямий обов'язок - допомагати їм та робити все можливе для них та їхніх сімей. Велика вдячність Фурману Володимиру Івановичу за таку організацію та згуртованість. Громадська організація "Козятинська Асоціація учасників бойових дій та учасників АТО" за досить короткий проміжок часу гарно себе зарекомендувала. Велика подяка всім, хто допомагає. Разом - ми сила!!!
  • Олександр Тітарчук

    Сані- здоров'я. Повертайся з Перемогою і Живим!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Козятина за сьогодні

keyboard_arrow_up