Козятинський загін територіальної оборони зібрали на навчання

Козятинський загін територіальної оборони зібрали на навчання
Ці люди будуть охороняти район, якщо оголосять воєнний стан в країні

У четвер на обласному збірному пункті розпочались навчання 36-го загону оборони
Для керівництва навчаннями прибув підполковник ЗСУ, заступник Вінницького обласного військового комісара по роботі з особовим складом Олександр Щербатий. Він розповів газеті “RIA-Козятин”, що до складу загону залучено близько 300 чоловік з міста і району різних верств населення. Серед них голова райдержадміністрації і всі голови сільрад чоловічої статі. Саме останні у випадку агресії мають на місцях організовувати місцеві загони оборони. Підпорядкованість загонів — Збройним Силам України.
— Завдання загону оборони — під час воєнного стану і агресії охороняти і обороняти місцеві державні та військові об’єкти, органи влади, — сказав пан підполковник. — Буде створюватися військово-цивільна адміністрація, яка буде виконувати функції оборони.

На запитання про вірогідність загрози вторгнення ворога на територію Козятинського району, Олександр Анатолійович відповів, що у даній політичній ситуації ми маємо готуватись до будь якого перебігу подій. 
— Як каже мудре прислів’я “Хочеш миру — готуйся до війни”, — зауважив заступник обласного військкома. — З такими сусідами, як у нас, ми маємо бути готові будь якої миті стати на захист Батьківщини України. Путін дуже непередбачуваний. Я скажу вам відверто: вже після агресії в Грузії зрозумів, що ми — наступні.
Також Олександр Анатолійович повідомив, що навчання будуть проходити по певним військовим дисциплінам щоб підготувати всі необхідні військові спеціальності. Чоловіки будуть навчатись, як потрібно правильно діяти в бою. Щоб могли вразити супротивника, піти в наступ, чи виконати інші бойові завдання. Щоб були готовими виконувати бойові завдання в умовах реальної військової загрози. Справжня бойова зброя видана учасникам загону тільки на час навчань — до 10 вересня. 

Відео дня

На урочистому мітингу виступив військком Козятинського району Микола Янчук. За його словами, після того, як пройдуть навчання 36-го загону оборони, почнеться формування ще одного, 37-го загону. Всього в районі їх буде два.
— Головна мета нинішніх військових зборів — це здобути або поновити навички військової справи, — зазначив Микола Іванович. — Призвані до загону будуть займатися тактичною, вогневою, інженерною підготовкою — усім, що необхідно солдату в бою. Щоб не вийшло так, що у разі застосування наших загонів оборони, через 20 хвилин не буде кому продовжувати захищати територію.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up