Краще б генерали таблицю множення вчили

Краще б генерали таблицю множення вчили
Важко у це повірити, але під час війни, коли треба дбати про оборону країни і життя солдата, цілих два генерали армії України Полторак і Муженко з купою підлеглих займаються дурницями. Уже півроку(!)

Замість вдосконалення, вони надумали відмовитися від системи аутсорсингу в харчуванні солдат — вирішили повернути в армію полчища офіцерів начпродів, прапорщиків-завскладами, солдатів-кухарів і наряди на кухню з чисткою картоплі, миття казанів і посуду.

“Коли моя команда, — каже Анатолій Гриценко, — в Мінобороні у 2006-2007 році ліквідувала тисячі тих (хлібних) посад (збільшивши тим самим чисельність бойових бригад), скасувала добові наряди на кухню (бо майже дивізія за чисельністю, замість бойової підготовки щодоби готувала їжу і мила посуд). Ліквідувала в армії свинарники, хліви з коровами, вівцями і кіньми, перевела систему харчування на аутсорсинг цивільним компаніям. Ми виходили з того, що солдат — це не раб, солдат — воїн. Напевно, генералам Полтораку-Муженко не до тями, що місце солдата-воїна не на кухні біля казана з черпаком і віником. Солдат-воїн має бути на полігоні й займатися повноцінною інтенсивною бойовою підготовкою. Тоді країна буде захищена і люди житимуть у спокої.”

За словами пана Гриценка, його команда запропонувала в українській армії кращий досвід передових армій НАТО, в яких цивільні люди на основі тендеру й контракту надійно і якісно харчують солдат. Причому, як у мирних, так і в бойових умовах.

Відео дня

— Не все ми встигли завершити, не дали нам часу,—підсумував лідер Громадянської позиції Анатолій Гриценко. — А потім Анатолій Степанович каже, що у Міноборони стали призначати міністрів-бізнесменів, яких не армія цікавила, а як заробити на армії, в тому числі на продовольчому забезпеченні солдатів.

Полторак і Муженко вирішили, напевно, що і армія має “жити по-новому”. Проводять експеримент ”назад до совка”, до армії рабів. Півроку тривав той експеримент в Одесі, у Львові.

Почитайте доповідь генерала Муженка генералу Полтораку. Висновок плачевно-очевидний: в разі відмови від аутсорсингу в армії рабів треба додатково ввести 25200 посад кухарів і обслуговуючого персоналу. А бюджет армії треба збільшити мінімум на 50 мільярдів гривень.

— Вдумайтеся, горе-експериментатори, 25200 посад — це вже 6 повноцінних бойових бригад, — підсумовує наш лідер. — Ви їх хочете скоротити заради своїх дурнуватих планів? Чи хочете збільшити граничну чисельність армії на додаткових 25200 людей? Щоб потім уся країна збирала вам із родинних бюджетів нові додаткові мільярди на їх утримання. Якщо у генералів такий нестерпний поклик до перевірки експериментами, то моя їм порада: краще таблицю множення перевірте, то буде швидше і для бюджету не “напряжно”.

Що стосується вищезгаданого звіту, то виглядає він так: при теперішніх цінах в Одесі при діючому забезпеченні 60 гривень 72 копійки на одну особу, при експериментальному — 66,23 грн. У Львові при діючому забезпеченні — 60,48 грн до 65,31 грн при експериментальному. Незважаючи на такі дані, вирішили провести експеримент в 16 областях...

В'ячеслав ГОНЧАРУК

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Люди порозумнішали i не хочуть йти воювати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 14:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up