Локомотивне депо залишилось без свого “батька”

Локомотивне депо залишилось без свого “батька”
Залізничники налаштовані достукатись до вищого керівництва і повернути Миколу Шутова

Керівника одного з потужних залізничних підприємств — локомотивного депо — усунули з посади. Тепер тимчасово виконує його обов’язки головний інженер локомотивного депо Олександр Заєць.
Зі слів Олександра Олександровича, Микола Шутов був змушений написати заяву на звільнення.
Колектив локомотивного депо “збунтувався”. Він надзвичайно схвильований тим, що сталося. В редакцію надійшли тривожні дзвінки з проханням висвітлити цю тему.
Адже Микола Шутов, як залізничник із майже 40-річним стажем, як депутат обласної ради, як мудрий наставник та просто добра людина, був для них як “батько”. Його колеги по роботі вважають, що приводом для переведення Миколи Миколайовича на іншу посаду слугувала анонімна скарга. З їхніх слів, вона не має взагалі жодного правдивого факту щодо діяльності його як начальника депо.

В ексклюзивному інтерв’ю виконуючий обов’язки начальника Олександр Заєць поділився наболілим. 
— Чому звільнили Миколу Шутова? — запитали ми у Олександра Олександровича
— Для нас ця тема надзвичайно болюча, — каже він. — Наш керівник написав заяву, у зв’язку з законом “Про засади запобігання і протидії корупції”, який забороняє родинні посадові місця на роботі. Раніше це були трудові династії, цілі покоління. Справжня гордість та запорука успішної роботи підприємства. Адже міцні традиції професійної спадковості — це завжди багата історія, які поважали та підтримували. Тепер — ми не маємо права працювати в підпорядкуванні. У локомотивному депо його дружина працює техніком, син прийшов по квоті з училища помічником машиніста, дочка — у відділі нормування... Які можуть бути взаємовідносини? Микола Миколайович нікого не звільнив, крім себе… 
— З моменту звільнення Миколи Шутова ви виконуєте його обов’язки?
— Так, по посадовій інструкції. До тих пір, поки не призначать нову особу. Підприємство як працювало, так і працює. На сьогодні наказу, підписаного начальником залізниці, ще немає. Тож я працюю головним інженером.
— У вас зараз чотириденний робочий тиждень? Які настрої у працівників?
— Нам запропонували неповний робочий тиждень. У зв’язку з цим, зменшується заробітна плата, але не суттєво. Виходить, чотири тижні — чотири дні мінус. Ми з цим були завчасно ознайомлені. Люди до цього поставилися з розумінням. У нас немає ніяких скорочень, ніяких страйків. Штат локомотивного депо — більше півтори тисячі робітників.
Користуючись нагодою, ми запитали у пана Олександра про допомогу локомотивного депо бійцям АТО.
— По-перше, у нас вираховують по сто гривень із заробітної плати на армію. Крім цього, всім, хто пішов в АТО, ми виплатили по два оклади. У нас таких 5 чоловік. Повністю їх обмундирували. Згідно з колективним договором Південно-Західної залізниці, пораненим солдатам оговорена компенсація в два оклади. Крім цього, ми збираємо кошти на закупку дизпалива для заправки автомобілів, які везуть гуманітарну допомогу на схід. Підключилися до акції по виготовленню буржуйок нашим військовим.
Від редакції:
Провела редакція і короткі інтерв’ю з заступником голови профкому Володимиром Горбатюком, головою ради майстрів Віталієм Машевським, з рядовими працівниками депо.
У розмові зі всіма проглядався щирий жаль за Миколою Шутовим як начальником депо.
До речі, колектив локомотивного депо звернувся до багатьох інстанцій та самого начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина з проханнями розібратися та поновити Миколу Шутова на посаді. Люди просять справедливості...
І вона має бути.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • козятинець

    Шутов - класний керівник. Думаю, що залізничники його відстоять

    Анонім reply козятинець

    Брехня!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up