Люди використовуються для чийогось бізнесу?

Люди використовуються для чийогось бізнесу?
Уже більше тижня, як населенню нашого міста розіслали заяви-приєднання до умов договору постачання природнього газу побутовим споживачам. Та переважна більшість населення міста не знають, що це таке

Звичайно, було б краще, щоб коментар з цього приводу дав професійний юрист. А так, як каже Леонід Макарович Кравчук: “Маємо, що маємо”.

Не в кожного є можливість ознайомитись з умовами самого договору. Так що доводиться, як просить постачальник газу, уважно читати заяву-приєднання та пропонує нам укласти договір. Значить ми повинні підписати договір, який повинен бути у двох примірниках з правами та обов’язками двох сторін — постачальника і споживача. Аж ніяк не заяву, в якій є тільки обов’язки. Тим більше заяву, де є шалені борги майже в кожного. Постачальник дає пояснення, від чого виникають борги, де в споживача їх не існує.

Розрахунок за спожитий газ повинен бути з 1-го по 5-те числа місяця. А споживач не передає в ці дні обсяг спожитого газу. То хіба в цьому наша вина, коли отримуємо заробітну плату чи пенсію з 5-го по 9-те?

Відео дня

Якщо у нас найдорожче — це люди, то все повинно підлаштовуватися під них, а не під структури. А поки у нас інакше, то від таких повідомлень отримуємо два стреси. Перший — де взявся борг, а другий — як поповнити запас заспокійливих. Бо грошей з минулого місяця вже нема, а до зарплати чи пенсії ще далеко.

Читаємо заяву-приєднання, так як просить постачальник газу. Повернути заяву-приєднання в ТОВ “Вінницягаз ЗБУТ” ви можете у будь-який зручний спосіб: передати через контролера, надіслати поштою або вкласти заяву в скриньку і так далі. Значить, споживач може спокійно чекати появи контролера, доки той не з’явиться? Та за іншим текстом у цій заяві-приєднання читаємо наступне: “Сплатити в 10-ти денний термін після отримання платіжного документа. У разі порушення терміну сплати, газопостачальне підприємство має право припинити надання послуг.”

Як одна рука не знає, що робить інша? І останнє, що в цій заяві-приєднанні потрібно читати уважно: “Своїм підписом споживач підтверджує свою згоду на автоматизовану обробку його персональних даних згідно з чинним законодавством із можливою передачею їх третім особам, які мають право на отримання цих даних, в тому числі кількісних або вартісних обсягів надання з договором.” Тобто, погоджуєтесь сплачувати по квитанції той обсяг газу, який буде нараховано автоматично (якщо показники лічильника не передасте з 1-го по 5 число).

Що стосується третьої особи, і, якщо законно, то вписати цю третю особу в нормативну шкалу ціни газу.

Газ по ціні 3.60: газ - 2.16009, транспортування УТГ - 0.1132, транспортування ПАТ - 0.543, постачання - 0.0973, цільова добавка - 0.08641, ПДВ - 0.6.

Газ по ціні 7.188:  газ - 5.03509,  транспортування УТГ - 0.1132, транспортування ПАТ - 0.543, постачання - 0.0973, цільова добавка - 0.2041, ПДВ - 1.198…

От і складається враження, що у нас не все робиться для людей, а люди використовуються для чийогось бізнесу. І що вийде з того, якщо спритники знайдуться в усіх підприємствах, які надають послуги і придумають плату за натяжку дротів, прорив греблі, збитки від дій сонячних променів?

Схаменіться! Бо людям можна затягувати той пасок тільки до хребта. Далі не піде, хто б його не збирався затягувати. А підписувати, чи ні —  в кожного своя голова на плечах.

В’ячеслав Гончарук
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up