На Сагайдачного — "бойня"

На Сагайдачного — "бойня"
Тут б’ють свиней кувалдою... Управління ветеринарної медицини нічого не може зробити

На гарячу лінію до газети “RIA-Козятин” звернувся житель вулиці Сагайдачного Віктор Завальний. Він розповів, що майже кожного дня тут стоїть жахливий сморід, що неможливо дихати. Один із його сусідів Ігор Кішковський, вже більше десяти років перекуповує свиней та ріже їх на продаж. Все б нічого, здавалося б, займайся своєю справою і ніхто тебе не чіпає, але не все так просто.


За словами пана Віктора, його сусід б’є свиней кувалдою по голові, а ті жахливо верещать.
— Регулярно з п’ятниці до понеділка свині не замовкають, — розповідає пан Віктор. — Після того, як він їх розбирає, сморід від крові, кишок та лайна стоїть неможливий. Там немає потрібних умов для проведення таких процедур. Залишки тварин та крові повністю не змиваються. Роками воно там гниє і смердить. На вулиці наче газова камера. Провітрити будинок неможливо. Ми вже зверталися до СЕС, але це результату не дало. Швидше за все Ігор дав їм “на лапу”. На цьому все і зупинилося.
Ще один із сусідів “горе-м’ясника” Василь Базилюк розповів, що чоловік вже не реагує на зауваження, і не розмовляє майже ні з ким із сусідів. 
— Протягом дня дуже жарко, — каже Василь Григорович. — Чекаєш вечора, щоб подихати прохолодою, а тут починає смердіти, як на бойні. В моргу і то запах кращий, там хоч все миють та прибирають. Він тут не живе, тому йому не смердить. Ігор приїхав і поїхав, а ми тут душимося. Близько восьмої години вечора такий сморід, що у моєї онуки одного разу були приступи блювоти. 
Так довго страждати мешканці прилеглих територій більше не можуть. Вони вирішили звернутися до квартального комітету із проханням вирішити цю проблему. Завідувач Козятинського міжрайонного відділу лабораторних досліджень Леонід Ящук розповів газеті  “RIA-Козятин”, що згідно з новим законодавством такого роду питання вирішує санітарно-ветеринарна служба.
— Існують відповідні вимоги для майданчика, де б’ють тварин, — говорить Леонід Олександрович. — Якби служба не погодила забій тварин і не видала довідки, то нічого б не було. Це все вони контролюють. 
Начальник ветеринарної лікарні  Ігор Лясковський розповів, що самостійно проводити перевірки вони не можуть.
— Уже більше року перевірки ми проводимо лише з дозволу Кабінету Міністрів України або за заявкою суб’єкта господарювання, — розповідає пан Ігор. — Скарги з цієї вулиці ми отримуємо майже кожного року. На скільки мені відомо, забійний майданчик оформлений згідно з вимогами. Чоловік оформлений як приватний підприємець, а для забиття свиней не потрібні документи. Він звертається до наших спеціалістів, щоб ми проводили клінічний огляд свині. Після чого він її забиває на майданчику і з цією довідкою їде на ринок. Там проводиться санітарна експертиза м’яса і допускається реалізація на ринку. Можливий вихід, це щоб жителі викликали дільничного. Міліція в свою чергу надіслала нам запит, щоб ми увійшли до складу комісії для огляду відповідності до вимог забійного майданчика.

Соломія ПЛАВУЦЬКА

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Він і миліції "на лапу" давати буде, якщо йому це місце так подобається.
  • Анонім

    У нас що тепер можна робити все що завгодно? Тільки ментам на лапу дай, і роби все що хочеш. Податкова, пожежники, санастанція, вереринарна служба нічого не контролюють. Для чого тоді вони існують? Може їх перевести на "самоокупаємость"? А ДАІ і ментів на систему видачі індульгенцій. Заплатив на місяць на перед - роби шо чочеш, све проститься.
  • Анонім

    Ну і нерви треба мати: гамселити тварину кувалдою.. Просто жах якийсь, та й годі...
  • Анонім

    Так, це проблема. Проте, звернення до міліції толку ніякого не дасть. Оскільки забій, а в результаті і шум, і крик відбувається на приватній території та і не пізно,на скільки я зрозуміла. Хоча якщо галас здіймається після 22:00 та до 8:00 години, то дійсно можна викликати міліцію та скласти протокол про адмін. правопорушення. (Порушення Закону України про захист населення від шкідливого впливу шуму та інших фізичних факторів (ст. 24).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up