Олександр Кравчук: “Питання лікарні поки що в стадії невизначенності”

Головний лікар відділкової лікарні Олександр Кравчук дав газеті “RIA-Козятин” ексклюзивне інтерв’ю після зустрічі з міністром охорони здоров’я України Олександром Квіташвілі.

 

— Враховуючи всі розмови, плітки, які поширюються навколо медицини, зокрема нашого району, про ліквідацію відділкової лікарні, то на сьогоднішній день все ще залишається на стадії невизначеності.
Статус лікарні залишається державним. Назва лікарні не змінилася. Залишається питання по фінансуванню. Це основний вид видатку і збереження лікарні. 
Історія залізничної лікарні налічує майже 115 років. В усіх на пам’яті залишається основний вид діяльності — надання допомоги залізничникам, транспортникам, будівельникам і прикріпленому населенню.
Сьогодні політизують цю ситуацію, а це найгірше. Ніхто не задумується, що буде завтра. Існує два варіанти. Варіант “А” — залишиться так, як є. В поширенні нашої діяльності по впровадженню новітніх технологій є чим гордитися. Не можу не зазначити, що все, що відбувалось, відбувалось вперше в стінах нашої лікарні. Перша лапароскопічна гінекологічна операція виконана нашими хірургами. Перша офтальмологічна мікрохірургічна операція зроблена в залізничній лікарні  і вона не остання — хочу гарантувати. 
Варіант “Б”. Сьогодні всі дебати закінчаться вирішенням остаточного фінансового питання. Громада міста може визначитися в статусі лікарні. За словами міністра Олександра Квіташвілі, якщо громада готова взяти на свій баланс відділкову лікарню — це кращий варіант. Але, якщо громада не в змозі, фінансування може перейти на обласний бюджет. Моїм безпосереднім керівництвом сьогодні  залишається залізниця. Призначала мене залізниця, утриманцем являється міністерство інфраструктури і це компетенція їхня. Якщо вони дадуть мені вказівку, що передано, з установчими документами та розпорядженнями — далі будемо діяти відповідно до всіх законів. Громада має визначитись. Для чого нам потрібна міська влада, депутати?  До сьогодні громада міста питання медицини не вирішувала… 
Взагалі, потрібно почекати. Ще висновки робити зарано.
Коли номер готувався до друку стало відомо, що колективи залізничних підприємств та громадські організації міста звернулися до нардепа Юрчишина, щоб посприяв у питанні відстоювання відділкової лікарні.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • сват

    таких на жаль мало серед наших можновладців
  • Анонім

    Такі як Кравчук повинні бути при владі. Дуже освідчена і толерантна людина
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up