Опалювальний сезон розпочався з ентузіазмом

Бюджетні установи зобов’язали економити

Затопили на папері з 20 жовтня
Президент Петро Порошенко наказав увімкнути опалення в Україні до 24 жовтня. Відповідно до цього, Козятин спрацював добре. Міський голова оголосив 20 жовтня початок опалювального сезону для житлового фонду, об’єктів соціально-культурної сфери, бюджетних установ, організацій та підприємств міста. Керівники-бюджетники попереджені про необхідність економного витрачання коштів на опалення та суворого дотримання теплового режиму. У відповідному розпорядженні мера міста Олександра Гвелесіані йдеться про те, що пан Філонов (керівник газконтори) має за бажанням жителів приватного сектору Козятина розпломбування газових котлів проводити з дня звернення громадян. Відділ субсидій проводитиме розрахунки та нарахування субсидій за газ у приватному секторі в період опалювального сезону з 20 жовтня. Контролює всі пункти розпорядження (про початок опалювального сезону) Костянтин Марченко — заступник міського голови, начальник управляння житлово-комунального господарства (2-22-41).
Освітяни готові, як ніхто
Про стан готовності до зими закладів і установ, підпорядкованих управлінню освіти міста, розповіла газеті “RIA-Козятин” начальник цього управління Олена Білянець.
— Температурний режим  в освітніх закладах в осінньо-зимовий період завжди є приводом для хвилювання, — каже пані Олена. — Тим більше, з урахуванням сучасних українських реалій.  Пріоритетами підготовки  до нинішнього опалювального сезону були заходи з енергозбереження. Тепліше і економічно вигідніше буде в дитячих садках №№3, 4, 5, де реалізуються інвестиційні проекти  УФСІ. Зокрема, в третьому дитсадку за рахунок коштів інвестора (окрім заміни вікон, дверей та даху) повністю міняється котельне обладнання та внутрішня система опалення.  В інших навчальних закладах ми намагалися усунути  проблеми, що мали місце в минулому році. 
За словами Олени Анатоліївни, силами господарської групи реконструйовано зовнішню систему теплопостачання в дитячому садочку №2. Там також встановлений додатковий насос. Через ситуацію з газопостачанням переведено на тверде паливо котельню школи №6. 
Ще з п’ятниці теплопостачальна компанія розпочала заповнення систем водою. 
— Передбачаю, що локальні проблеми на початку опалювального сезону будуть, адже внутрішні системи опалення переважної більшості закладів застарі, — констатує начальник управління освіти. — Однак ми готові до оперативного усунення проблем, то ж маємо надію на спокійний перебіг нинішнього опалювального сезону. Необхідність економії енергоресурсів спонукала нас внести корективи в режим роботи шкіл і збільшити на тиждень тривалість осінніх канікул. Зимові канікули відбуватимуться за графіком.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Мама

    А на  селах - по суботах від 1 вересня вчаться і ще й канікул не буде. Зато економія. Чи наші діти в чомусь винні?
  • сват

    В садочках сьогодні затопили тільки. Вчора було холодно. Наступила зима. Але кажуть, що це на кілька днів, потім знову буде тепло, по осінньому
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up