Приходьте в туалет — побачите мера

Приходьте в туалет — побачите мера
Отуалечування території міста — необхідний крок

Гарного мера від поганого можна легко відрізнити також за станом громадських туалетів. Козятинські громадські туалети можна перерахувати на пальцях однієї руки, скоріше виглядають, як совдепівський свинарник, ніж місце для людей.

Поганий мер міркує так: “Жителі - свині і паскудять, де попало”. Йому не потрібно втановлювати вбиральні, витрачати кошти на їх обслуговування та ремонт... А гарний мер будує міські туалети та ставить урни для сміття.  

Нам би так! Але, ні! Поки що маємо з цього приводу сильні моральні страждання. Наших городян в Козятині щадити та жаліти не прийнято.

Відео дня

На сайті Козятинських проблем, який створила газета “RIA-Козятин” (http://kazatin.com/problem), люди піднімають це питання.

 

Всі ми знаємо, що існує єдиний туалет в Пушкінському парку, який “працює за графіком”.

Довго довелося писати критичні матеріали, аби він працював.

 

Там працює жіночка, яка прикладає максимум зусиль для наведення чистоти в цьому туалетному “царстві” з кривим дзеркалом. “Витвором мистецтва” можна назвати  й туалет в міському будинку культури, який між двома “сидіннями” не має перегородки. А розвалену “туалетним корольом” вбиральню на Винниченка так ніхто і не полагодив. Ось і виходить, що справляють потребу козятинчани під вікнами багатоповерхівок, в кущах, в під’їздах та дворах...

Невже наша влада нехтує законами? Адже чорним по білому там зазначено, що громадські вбиральні необхідно влаштовувати:

- у місцях проведення масових заходів;

- у зонах розміщення територій ярмарок, крупних об’єктів торгівлі та послуг, об’єктів громадського харчування, об’єктів культурно–розважального та спортивного призначення;

- у зонах масового відпочинку.

А для тимчасового обслуговування окремих об’єктів невеликої потужності встановлюють мобільні туалетні кабіни.

Місця розташування громадських вбиралень та підходи до них повинні бути позначені спеціальними покажчиками, помітними в денний і вечірній час. У жіночому і чоловічому відділеннях необхідно передбачити пристрій унітазів, зручних для користування дітьми.

 

Громадські вбиральні повинні бути забезпечені милом, електрорушниками або паперовими рушниками, туалетним папером. У кабінах повинні бути гачки для верхнього одягу, полиці для особистих речей відвідувачів, урни або бачки для паперу, вати та інших відходів.

Наприклад, в США туалети безкоштовні і це, безумовно, відмінно. Але в Європі вони платні - і це теж не погано. Це варте того. Погано те, що у нас нема жодного громадського туалета, який би відповідав хоч якомусь стандарту.

Для вирішення цього питання потрібно так небагато — бажання влади працювати для людей.

А поки що вихід один — при потребі користуватися вбиральнями, які облаштовані у державних приміщеннях. Зокрема, у міській раді — вул. Героїв Майдану, 20, другий поверх. Вхід вільний. Тим більше, що мер Г. обіцяв розширити туалетні володіння.



 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • анонім

    Культура коментаторів залишає бажати кращого. Шкода, що виховані люди   мовчки терплять, не піднімають це незручне питання. А невихованим усе одно, де гадити.
  • Анонім

    Ви побачили б туалет в мцському будинку культури,Це просто пиздець,,Можна ходити як на виставку розглядати чоловічі генталі аба просто хуі,,,дуже оригінальна параша ....

    Анонім reply Анонім

    А де цей як його цуцик- там таки картини можна зфоткати. дмуться-тужаться.Пукають ы висять мошонки разні.Члени і труси сімейні і модні.Короче природні оказії в побуті....

    Анонім reply Анонім

    цуцик ти де

    Анонім reply Анонім

    Сховавсь цуцик,у Павлова больше чем у г......А пышка где очень привлекательная миловидная женщина,,Правда ана замужем или нет???
  • Анонім

    Член мера,фу він у його висячий побритий,з золотим шариком в головці,,

    Анонім reply Анонім

    написала т.лозінська

    Анонім reply Анонім

    Що саме статтю,Лозінська в парі замужня і біля неі іі мужчина,Весь час,,якби хотіла то незмоглаб,

    Анонім reply Анонім

    Звідки такі тонкощітонкощі, що брала в оральному контакті,,Кажуть зав культурою знає..
  • анонім

    з туалетами в козятині біда....

    Анонім reply анонім

    Я — за європейські туалети в місті!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up