Редакція збирає підписи мешканців, які вимагають забрати бродячих собак з вулиць міста

Редакція збирає підписи мешканців, які вимагають забрати бродячих собак з вулиць міста
Меру наплювати. Чи депутати постоять за людей — побачимо

Від редакції газети «RIA-Козятин» та громади міста 20 жовтня за номером КО3902 зареєстровано в міськраді звернення до міського голови та депутатів Козятинської міської ради.
“Шановні обрані народом! Неодноразово піднімається в газеті «RIA-Козятин» питання про небезпечну ситуацію, яка склалась в нашому місті з бродячими собаками. Їх стало більше. Вони складають небезпеку для всіх. Останнім часом стали агресивнішими. Ми скоро можемо стати їжею для собак.  Давайте подумаємо про наших дітей — якщо оскаженілі пси покусають або навіть просто налякають когось. Про який нормальний стан можна говорити далі. 
Ніяких рішучих дій міська рада не приймає
Звертаємось з вимогою в терміновому порядку  створити притулок для бродячих тварин. Умови для їх стерилізації. Розпочніть хоч якісь роботи, щоб бездомних тварин забрати з вулиці.
Головний редактор газети «RIA-Козятин» Тетяна ЛОЗІНСЬКА, від громади міста до 100 підписів.”
Збір підписів триває. Є надія, що дане звернення пробудить у депутатів і у того, хто на сьогодні ще сидить в кріслі очільника міста, совість. 
Протягом тривалого періоду часу не вирішується питання про виділення приміщення козятинській організації захисту тварин “Хатіко”. Ці відчайдушні молоді люди хочуть створити притулок для бездомних тварин в Козятині ще з часів славнозвісного святкування Дня нородження міста в липні. І чиновницька бюрократія завадить цьому.
Знаходяться різні відмовки і ніхто не йде на зустріч. Про це дуже коротко розповіла газеті одна з починальників цієї справи. Навіть відповідні коментарі бояться дати люди, бо вважають, що мер розгнівається і не дасть приміщення. Ви чули таке?
Я хочу запитати у мера вкотре:
— Ви працюєте тільки собі в кишеню? Ви коли розпочнете перейматися соціально-побутовими проблемами міста, а не приватизацією хитрого ринку та приміщень на Винниченка (із “Закону про корупцію” - “Відстоюючи майновий приватний інтерес, зумовлений особистими родинними стосунками”)?
Сьогодні “собача тема” зайшла вже так далеко, що всі бродячі пси сходяться в місто, бо тут є їжа.
Сподіваюсь на совість депутатів. Які зобов’язані на сесії ради, яка відбудеться 14 листопада, в першу чергу розглянути питання бродячих собак. А не в останню чергу після 3-годинної балаканини, коли не буде кворуму і т.д.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (14)
  • Жителька міста

    Не все так просто як тут пишеться. Якщо ми цих собак зберемо чи ліквідуємо, думаєте нові не прийдуть підхарчовуватись? З лісів, з сел, де темні люди дозволяють жучкам і сіркам плодитися в необмеженій кількості. Тут треба працювати з людьми, проводити роз"яснювальні роботи щодо стерилізації і гуманного ставлення. А заклики типу "ми всі помремо" то це дурне діло й не хитре
  • Anonymous

    Не тільки у «RIA-Козятин», але й у інших місцевих ЗМІ уже багато років регулярно з’являються істеричні статті з заголовками на зразок «СОБАКИ АТАКУЮТЬ!!! ВСІХ ЗАГРИЗУТЬ!!! МИ ВСІ ПОМРЕМ!!!». Статті дуже нагадують російські пропагандистські страшилки про «бендеровців» та «правосєків». Особливо видно схожість, коли згадати, що ніколи, жодного разу бродячі собаки у Козятині нікого не загризли і навіть серйозно не покусали (тьху-тьху-тьху!).  А от, наприклад, у ДТП гине чимало людей, але ніхто з цього приводу не влаштовує істерики. Особисто я вважаю, що розпалювання ненависті до тварин у ЗМІ недопустиме. Проблеми бездомних собак воно не вирішить, а спровокувати якогось нелюда на жорстоку розправу над тваринами може - випадки отруєння на вокзалі та в центрі міста уже були. Тому, шановні журналісти, коли пишете статті, не забувайте, будь ласка, про журналістську етику та про милосердя до братів наших менших.
  • Собачник

    Проблема дійсно існує. Вирішується просто. Є люди які обожнюють тварин і собак також. Вони залюбки будуть ними пілкуватись, підгодовувати. Виділіть на черговій сессії земельну ділянку не під гараж черговому підлабузнику, а під притулок для тварин і все буде добре.

    Anonymous reply Собачник

    Підтримую.
  • нік

    В останньому номері газети «RIA-Козятин» (№43 від 23.10.2014 року) уже вкотре піднімалося питання щодо бродячих собак у Козятині. На превеликий жаль, зазначена тема (та й багато інших нагальних питань, що стосуються благоустрою міста) була висвітлена необ’єктивним, м’яко кажучи, чином, адже подана інформація лише частково відповідає дійсності. Крім того, у практиці написання статей головним редактором газети явно простежується відсутність найелементарнішого такту та поваги до певних осіб (ми вже не полемізуємо щодо професіоналізму у створенні тексту вищезгаданою особою).

    Звісно, ніхто не заперечує наявність у місті великої кількості бездомних тварин. Ця проблема існує і потребує негайного вирішення. Як ми знаємо, діє Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження» від 21.02.2006 № 3447-IV, згідно з яким знищення тварин тягне за собою кримінальну відповідальність, тому одним із найкращих варіантів виходу із ситуації є створення притулку для утримання бродячих тварин. У зазначеному номері газети йшлося про те, що нібито не вирішується питання про надання приміщення для утримання бездомних тварин міській організації захисту тварин «Хатіко». На сесіях міської ради уже не раз порушувалась ця проблема, причому її обговорення вилилось у конструктивне русло. Три рази міський голова Олександр Гвелесіані особисто виїжджав разом із керівником громадської організації «Хатіко» Катериною Янович для вибору місця під притулок. В результаті зупинилися на базі КП «Відродження» по вулиці Довженка 2.

    Два тижні тому представник громадської організації «Хатіко» та начальник відділу майнових ресурсів міської ради Марина Софіюк здійснили заміри території, що виділяється під притулок. 14 листопада відбудеться 42 сесія міської ради, на якій офіційно буде прийнято рішення про виділення приміщення для створення притулку.

    Складається враження, що головний редактор газети «RIA-Козятин» взагалі не знає про те, що відбувається навколо проблеми із бродячими тваринами, або ж навмисне замовчує про те, що все-таки триває пошук виходу із непростої ситуації. Остання думка, звісно, є більш прийнятною. Більше того, вона є самоочевидною, адже пані редактору вигідно невпинно висловлювати твердження на кшталт «меру плювати» чи «ніяких рішучих дій міська рада не приймає». Публікування подібного є не лише порушенням магістральних принципів журналістської етики, це - відверта брехня, проте, деякі особи, як ми бачимо, не бажають писати об’єктивно. Звертаємось до головного редактора газети «RIA-Козятин»: «Оперуючи подібними заявами, хоч вважайте за потрібне апелювати до відповідних фактів, або ж не створюйте такого безглуздого дискурсу. І ще: враховуючи ваш «багатий» досвід у покращенні стану, пов’язаного із благоустроєм міста, чи не могли б ви особисто та інші представники редакції «RIA-Козятин» долучитися до вирішення піднятого питання, наприклад, взяти участь у зібранні коштів для притулку? Адже постійно звинувачувати когось у всіх смертних гріхах, беззаперечно, є набагато простішою справою, аніж допомогти самому…».

    козятинець reply нік

    завдяки таким публікаціям головного редактора, ви хоть там якось шевелетесь. Вирішувати питання можна по різному. "Пошук виходу із непросої ситуації", у вас тьриває вже не перший рік

    Kazatin Kazatin reply козятинець

    "завдяки таким публікаціям головного редактора" козятинці не знають правдивої інформації - хоча, це тільки ті козятинці, якуі звикли, роззявивши рота, ковтати усю бридоту та наглу брехню цього ж "головного редактора"! ті ж, хто хоч трохи схильний до аналізу інформації, може, співставивши декілька різних поглядів на одну проблему різних місцевих ЗМІ (у тому числі і офіційного сайту міської ради), зробити свій об'єктивний висновок! шановні містяни! думайте, перш ніж робити свої висновки, або ж станете залежними від брехливої та перекрученої "правди" цього горе-"головного редактора", яка просто маніпулює вашою ж наївністю! (хоча, на жаль, як свідчать коментарі на цьому сайті, таких брехливозалежних вже багато у Козятині)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up