Роздуми самотньої матері

Роздуми самотньої матері
А всім жінкам, чиї рідні воюють зараз за Україну, хочу сказати: ”Не плачте, не оплакуйте їх, а гордіться ними, підтримуйте їх, моліться за них і дуже-дуже чекайте”.

Війна… Вона прийшла на Україну несподівано, звідки і не чекали. Чорним крилом торкнулася майже кожної родини. Постукала вона і в наш двері. Мій єдиний син Сашко пішов добровольцем. Я плакала, благала, молила не йти, адже крім нього, 11-річного онука Віті у мене нікого немає. І син за станом здоров’я не служив у армії. Але Саша твердо стояв на своєму і сказав: “Вибач мене, матусю, що я роблю тобі боляче. Але ти сама виховала мене так, що я не можу спокійно сидіти на дивані і дивитись по телевізору, як гинуть діти і жінки, як роздирають на шматки нашу країну”. І я мусила змиритись і прийняти його рішення. Але тепер, довгими безсонними ночами я часто думаю: “Чому, коли при  Рядянському Союзі євреї вирішили шукати краще життя, то вони просто продавали своє майно, квартири і виїжджали. І жоден із них, навіть не заїкнувся про те, щоб їм віддали шматок Української землі, де б вони створили свою самостійну державу. Як помірковані люди, вони добре розуміли, що такого ніколи не буде і пролл’ється кров, і будуть гинути також і їхні діти.
То чому Луганськ і Донецьк, навіть захлинаючись у людській крові, не жаліючи ні своїх, ні чужих дітей, так хочуть відірвати частину України і принести її у дарунок Путіну, аби тільки їх взяли у Росію? От саме за єдину Україну воюють наші хлопці, і наш народ вже ніхто і ніколи не зможе перемогти і поставити на коліна. Я це добре зрозуміла, коли навіть зовсім чужі люди допомагали мені зібрати кошти на бронежилет та інші речі захисту для мого сина. Хочу висловити велику вдячність Володимиру Макогону, Мілі Мхеідзе, Зої Дзивальдовській, Майданюк, Кесарчук, Тестіним, Полянка, Дирді, Чащіним,  Жарук, усім сусідам, друзям, знайомим та не знайомим людям, які не залишилися байдужими і допомагали мені у важку хвилину. Дякую працівникам “Нової Пошти” та Тетяні Лозінській за допомогу у пересилці речей.
А всім жінкам, чиї рідні воюють зараз за Україну, хочу сказати: ”Не плачте, не оплакуйте їх, а гордіться ними, підтримуйте їх, моліться за них і дуже-дуже чекайте”.
З повагою вклоняюся до самої землі Віра Вікторівна Слободяник

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up