Розслідування пожежі на “хитрому ринку” затягнулося

Розслідування пожежі на “хитрому ринку” затягнулося
Головний рятувальник Козятинщини Дмитро Світлишин висунув ймовірну причину загорання — замкнення електропроводки в одному із контейнерів

За два роки в Козятині на ринку “Хлібодар” виникло ряд спалахів. Останній (26 травня) — горіли контейнери на Грушевського (територія базарчику). Вогонь понівечив кілька торгових палаток. Завдав великого збитку його власникам. Адже погоріли та поплавилися товари, обладнання.

Пройшо два місяці. Чи готові висновки експертизи? Де саме був центр вогнища? Хто винен, та хто проводить розслідування? На ці питання чекають відповіді основна половина наших читачів.

Ситуацію прокоментував керівник козятинського районного сектору Управління ДСНС України у Вінницькій області Дмитро Світлишин.

Відео дня

—  На місці події працював наш інспектор. Він допомагав слідчому міліції, який проводив розслідування, — каже Дмитро Вікторович. — Виїздила лабораторія. Всі матеріали передали на райвідділ міліції. Що стосується місця загорання, то воно поки що ймовірне. Є там один із контейнерів, де було найбільше вогнище. На місці події була вінницька лабораторія, які вилучили елементи електропроводки і двигун з морозильної камери. Експертиза проводиться в Києві. Поки що висновків немає. Розповсюдження вогню було миттєвим. Однією з неофіційних причин є замкнення проводки.

За словами  Дмитра Вікторовича, останній раз пожежна служба перевіряла “маленький базар” у липні минулого року. Вони склали припис на порушення, адмінпротоколи, наклали штрафи за ряд порушень, які мали місце. На жаль, потім держава наклала мораторій на перевірки. То ж виконання припису було невідомим.
— На сьогодні наші перевірки знову відновлюються, — продовжує пан Світлишин. — Взагалі, якщо робити все по книжці, то і в місті, і в районі, і в державі стовідсотково всі об’єкти можна закрити.

Дмитро Вікторович наголосив, що пожежа на ринку не перша. Проблема в тому, що якщо є загорання, туди дуже важко під’їхати. Заважає стихійна торгівля.

— Ми зацікавлені в тому, щоб привести все у відповідний стан, — говорить Дмитро Світлишин. — Адже це центр міста. Там велике скупчення людей. До ринку неможливо під’їхати.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    А ну ж бо, ну ж бо, де та книжка? І коли вже по ній почнуть перевіряти? Може тоді менше трагдій буде? А може більше людей без роботи...
  • Анонім

    ці війни між конкурентами шкодять людям

    Анонім reply Анонім

    Це ж з кур почалося
  • Анонім

    скупий 2 раза платить,як деяки постраждал1,де ж була страховка?
  • Анонім

    Там постійно трапляються пожежі. Дійсно, таке враження, що дійсно просто напросто воюють за територію...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up