Соборність України — соборність наших сердець

Соборність України — соборність наших сердець
Отець Микола ЗАЛІЗНЯК, керівник капеланської служби ДУК Правий Сектор

Цього року свято «Соборності  України» по особливому сприймається кожним серцем, котре палає любов’ю до України. Не дивлячись на віддаленість у часі Різдвяних свят, до цих пір до організації приходять молоді люди, котрі проводили акцію «Коляда на АТО». Один із таких випадків,  що надзвичайно вразив, у мальовничому карпатському селі Вижний Березів. Поряд із березівською молоддю колядували гості із Донецька та Луганська нарівні із традиційними Різдвяними колядками.
“Небо і земля, небо і земля нині торжествують.
Ангели й люди, ангели й люди весело празнують”

Лунали давні колядки, складені воїнами УПА. У них передалась нам і радість від народженого Вифлиємського Дитяти, і любов до рідних гір Карпатських, і тривожність очікування бою за свободу рідної землі: “Христос родився, Бог воплотився, Бог правди й любові зніме з нас окови. Зішле свободу нашому народу, зітре главу він Іроду”
Діти Карпатського краю пліч-о-пліч із дітьми Донбасу дзвінкоголосо ділилися Різдвяною радістю, проголошували свою любов до України. Закликали підтримати своїх побратимів на фронті…
Немов-би сонце померкло, голоси втрачали свою мелодійність, приспів колядки виявився надзвичайно актуальним і в наші дні: “Гармата гуркоче, кулемет строкоче, рвуться гранати, трясуться Карпати, Прут біжить в долині, враг тікає нині, слава, слава Україні!”

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Слава Україні!

    Анонім reply Анонім

    Героям слава!
  • сват

    :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up