ТОВ ”Інвесттеплоцентр”: ”Ми не диверсанти!”

ТОВ ”Інвесттеплоцентр”: ”Ми не диверсанти!”

Інвестор вважає, що влада не законно витісняє його з міста. Підтвердження тому — мерська “секретна нарада”

 

Минулої неділі в стінах міської ради відбулося “закрите засідання” з підготовки до опалювального сезону. Мер Пузир на ці збори представників теплопостачальної компанії, з якою укладений договір, не запросив (?!). І коли директор з розвитку мережі ТОВ ”Інвесттеплоцентр”  Юрій Панюк завітав на цю “секретну нараду”, мер почав помітно нервувати.

Після секретних зборів Юрій Анатолійович завітав у редакцію газети “RIA-Козятин”, аби дати ексклюзивне інтерв’ю відносно дій мера по відношенню до ТОВ ”Інвесттеплоцентр”.

 

Відео дня

— Розкажіть, що сталося?

— Нещодавно я був на розширеній колегії Вінницької області з питань підготовки до опалювального сезону об’єктів ЖКГ, — розповідає директор. — Наша організація входить в число інвесторів, які вклали значу суму коштів у розвиток альтернативної енергетики. Ми замінили опалення бюджетних закладів з газу на тверде паливо (опалення альтернативною енергетикою). Проводив цю нараду заступник губернатора Василь Броварник. Він поставив завдання теплопостачальним організаціям — якомога швидше підготуватися до опалювального сезону. З першого жовтня (як завжди було на практиці) мають опалюватися дитячі садочки і з 15 числа оголошується опалювальний сезон. Ми проводили в Козятині ремонт теплотехнічного обладнання тих деталей вузлів, які цього вимагали, і проводили регламентні роботи по підготовці до опалювального сезону. Коли заплановані роботи були виконані, нам не дали доступу до котелень, які ми орендуємо. Рішенням судів було заборонено проводити конкурс на вибір теплопостачальної організації. Але міський голова у закритому режимі провів виконком, де скасував рішення про визнання нас виконавцем житлово-комунальних послуг і про затвердження нам тарифу на теплопостачання.

Тому, за словами пана Панюка, “Інвесттеплоцентр” звернувся в Козятинський міськрайонний суд, який призупинив рішення виконкому і апеляція міської ради на дане рішення також була залишена без розгляду.

— Мер Пузир, ігноруючи ці рішення суду, проводить конкурси, запрошує нову теплопостачальну організацію, директором якої є пан Бублик, лобіює її інтереси, — каже Юрій Анатолійович. — На даний час Олександр Дмитрович, хоча завіряв, що не буде ніяких центральних теплових мереж, створив КП “Добробут” і передав на його баланс приміщення котелень. Він не зважає, що договори оренди цих приміщень знаходяться у нас. Міський голова веде себе зовсім не в правовому полі. І ще подає в управління СБУ, прокуратури, поліції заяви, що ми хочемо провести диверсію(?!). Він зводить наклепи! Який нам сенс влаштовувати диверсії чи пошкоджувати обладнання(!) якщо ми його експлуатуємо. Він морально готує громаду, щоб перекласти всю вину і відповідальність на когось, якщо буде зірваний опалювальний сезон.  Навіть пропозиція знизити тариф не зупиняє мера — він запросив компанію, статутний фонд якої 1000 грн.


 

— То там хазяйнують без вас?

— Так, ведуть себе нахабно. Ми завезли необхідну кількість палива, щоб зайти в сезон вчасно. Тепер нам не дають доступ до приміщень котелень, які ми орендуємо, ще й заволоділи нашим паливом. Наші юристи подали заяви у відповідні органи. У цей же час він проводить секретні наради по підготовці до опалювального сезону, не запрошуючи представників нашої організації. До керівництва області доводиться брехлива і завідомо неправдива інформація щодо постачання та підготовки до опалювального сезону.

Також Юрій Анатолійович повідомив, що зараз на котельнях мають провести гідравлічні випробування, але представників ТОВ “Інвесттеплоцентр” не допускають до приміщень.

Отож, компанія 1,5 місяці тому звернулася в Антикорупційне бюро. І зараз триває розслідування.

 

— Що відбулося в кабінеті міського голови, коли ви завітали на цю “секретну нараду”?

—  Коли ця секретна нарада відбувалася, міський голова вимагав мене та журналіста, який був запрошений мною, покинути приміщення. Хоча мер як представник громади і публічна особа, навпаки, має це все доводити до людей. Щоб громада знала, що відбувається насправді. Як результат, він закрив нараду. Вранці, коли я приїхав у Козятин, секретар Марченко повідомив, що мер спить. Мені сказали, що  літав у Польщу. І що він не готовий зустрічатися з представником теплопостачальної компанії. А коли я дізнався, що можливо буде проведена секретна нарада, хотів взяти у ній участь. Але сталося те, що сталося. Олександр Пузир сказав, що він буде проводити ті дії, які вважає за потрібне. І вважає непотрібним запрошувати теплопостачальну компанію.

 

— А що ви можете сказати про опалення закладів лікування?

— У Козятині в нас є діючі договори на опалення лікарень до кінця року. Ми запропонували представникам обласної влади з нового року нову форму договірних відносин на основі енергосервісних договорів. Це нова практика, яку обласна рада хоче застосувати. А наші юристи вже опрацьовують.

 

— Що вони передбачають?

— Такі договори передбачають те, що компанія-інвестор вкладає кошти в розвиток альтернативної енергетики. Це можуть бути як твердопаливні котли, так і сонячні батареї, тобто будь-яка альтернатива газу. По цьому договору працюємо 5 років. Ми закладаємо в тариф таку ціну, щоб за 5 років відшкодувати інвестовані кошти. Також усе майно, яке ми побудували, передається на баланс громади.


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up