«Ты отказала мне два раза, «Не хочу!» – сказала ты...»

«Ты отказала мне два раза, «Не хочу!» – сказала ты...»
Останнє сесійне засідання Козятинської міської ради не залишає байдужими городян

В редакцію надходять листи з обуренням щодо роботи мерії. Сьогодні друкуємо один з них — найцікавіший.

Розв’язували рівняння з двома відомими та трьома невідомими.

Саме такими словами з відомої не надто «моральної» пісеньки можна охарактеризувати події, які відбулись під час останньої сесії Козятинської міської ради.
Слід відмітити, що це «двоактне» дійство кожен бажаючий може подивитись на «YouTube», якщо вистачить терпіння і вдасться подолати майже непереборне бажання плюнути в екран монітора (все одно до потрібного «фейса» не долетить). Але навіть той, хто дивився це «шоу» до кінця, навряд чи зрозуміє: «А навіщо було збиратись другий раз?» Адже ще з самого початку було зрозуміло, що депутатів знову прийде ледве більше половини і проштовхнути «історичні» рішення все одно не вийде.
Чого ж так тяжко домагався міський голова (разом з «безмовним» секретарем ради Пашою Холковським)? Виявляється, йому вкрай необхідно було розв’язати рівняння з двома відомими і трьома невідомими!
Операція “Ясний-Лівшиць”
Майже два роки тому (коли гроші в бюджеті ще були) у пана Гвелесіані і його найближчого оточення виникла нав’язлива ідея позбавитись від двох вкрай для них небажаних осіб з апарату міськради - Павла Ясного і Ігоря Лівшиця. Але, оскільки провести операцію з «очищення влади» шляхом банального звільнення було неможливо в зв’язку з повною відсутність будь-яких підстав, вирішили діяти «через народ» -  депутатів. 
Покірна будь-яким мерським забаганкам депутатська більшість швиденько погодилась об`єднати дві посади, які займали «отщепенці», в одну. Створили таким чином унікальний в межах України пост: «керуючий справами виконкому – начальник управління праці та соціального захисту». В народі про таке кажуть: «Схрестити бульдога з носорогом». Як відомо, від такого  протиприродного схрещування не те що потомства, а навіть задоволення для «партнерів» дочекатися важко. Але хіба нашу міську «еліту» хвилюють подібні дрібниці? Справу було зроблено і під прикриттям реорганізації обох опозиціонерів, нарешті, звільнили з роботи…
Сесія приймає протизаконні рішення
Чому таке стало можливим? Тому що наше законодавство приймалося з врахуванням того, що депутати місцевих рад повинні бути порядними, відповідальними і законослухняними. На жаль, це не завжди відповідає дійсності, і тому в нашому місті успішно існує простий механізм – всі протизаконні рішення приймаються органом колективної безвідповідальності – сесією міської ради, оскільки депутати персонально не відповідають за свої дії. 
Але сталася біда, яку не врахували - замість клепки, в голові виявилась вавка. Навіть для того, аби вичистити вигрібну яму, потрібні розум, знання і досвід. Як виявилося, міськрадівські юристи за своєю кваліфікацією не здатні навіть на роль «шмаровозів». Завдання «партії і уряду» було виконане так бездарно, що обидва «вигнанці» без особливого напруження домоглися в судах скасування розпоряджень про своє звільнення. Характеризуючи ситуацію, яка склалася, пан мер висловив тверде переконання, що «тут вмешались деньги» (мабуть, спираючись на власний досвід вирішення «проблемних питань»).
Але з ситуації потрібно якось виходити! Доти, доки за невиконання рішень судів штрафи платив міський бюджет – можна було терпіти. Але коли «замаячила» особиста кримінальна відповідальність, пану Г. (меру) стало зрозуміло, що «труби кличуть»...
Мета на сесію була сформована чітко: звільнити Ясного (якого вже повернули на посаду керуючого справами, але з приставкою «в.о.») і «завалити» Лівшиця напередодні апеляційного суду. Але депутати за останній час зрозуміли, що в усьому підтримувати міського голову і його оточення – собі дорожче, оскільки дурнями виставляють саме їх. Тому майже половина з них ігнорувала обидва засідання. А ті, що прийшли, просто утримувались або відмовлялись голосувати (за виключенням депутатів від «Єдності», які готові надати меру будь-які «інтимні послуги», аби тільки за них добре розрахувались). Одним словом, вийшов великий «пшик»!
Бюджет витрачають на штраф і вимушені прогули
Продовження цієї «мелодрами» відбулося через день у місті Вінниця. Ухвалою апеляційного адміністративного суду козятинський міський голова Гвелісіані О.Г. забов’язаний повернути звільненого Лівшиця І.Й. на посаду начальника управління праці та соціального захисту населення (без доповнення «керуючий справами»).
Отже, що ми маємо? Є «керуючий справами виконкому» П.Ясний, посади якого немає в штатному розписі. На днях з’явиться «начальник управління» І.Лівшиць, посада якого теж у розписі відсутня. І є вакантна посада «керуючого – начальника», яка тепер нікому не потрібна (навіть вигадавшому її меру). 
Довготривала інтрига, якою замість реальної роботи займалося міське керівництво, ні до чого не призвела. Які наслідки від всього цього? Є і негативні, і позитивні. Негативні - дестабілізована діяльність виконавчих структур, бюджетні кошти витрачаються на штрафи і виплати зарплат за вимушений прогул, депутати відверто ігнорують сесійні засідання. Але є і позитив - нарешті пану Гвелесіані і його «шісткам» хоч в чомусь «обломилося»!

Відео дня

Підготував Сергій КОВАЛЬ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Городянин

    Як сказав Станіслав Єжи Лец: «Той, хто не розбирається ні в чому, може взятись за що завгодно». Тому немає чому дивуватись.
  • nomad

    На мою думку потрібно просто виконати рішення суду
  • Городянин

    Містом керують дурні і всіх це влаштовує. Ох**єть!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up