У Києві знову « гаряче»…


У Києві знову « гаряче»…
Сьогодні о 10 ранку під стінами Парламенту виникла сутичка між мітингувальниками та силовиками. Перші вимагали від депутатів не ухвалювати змін до Конституції щодо децентралізації. Після голосування мітингувальники пішли штурмом на Раду і почали кидати спочатку димові шашки, а потім у силовиків жбурнули бойову гранату. Наразі повідомляється, що є близько 100 поранених.

Сьогодні  зранку під стінами Верховної ради зібралися мітингувальники з вимогою відмінити  голосування про внесення змін до Конституції з приводу децентралізації влади.

Після того, як почалося голосування у залі засідання, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду. Вони почали кидати димові шашки.  Під стінами парламенту зчинилася бійка між активістами та правоохоронцями. В лави Нацгвардії полетіли пляшки, а далі, за словами радника глави МВС Антона Геращенка, була кинута бойова граната.

Щоб заспокоїти протестуючих, правоохоронці застосували гумові кийки.

Відео дня

 Столичній владі на даний час вдалося ідентифікувати вже 56 постраждалих під час сутички біля Верховної Ради. З них 54 — правоохоронці, а 2 — журналісти.

 « на даний час це ще не повна інформація, але та інформація, яка вже перевірена, це — 56 людей, з них 54 військових і двоє журналістів», — розповів заступник голови КМДА Михайло Радуцький.

 За його словами травми отримали один український та один іноземний кореспонденти. Заступник  голови КМДА не зміг підтвердити чи спростувати інформацію про загиблих та про те, що дехто із правоохоронців під час сутички втратили кінцівки.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up