У Кордишівці один земельний пай має кількох хазяїв

У Кордишівці один земельний пай має кількох хазяїв
Голова села спростовує твердження щодо хаосу на своїй території

На гарячу лінію "RIA-Козятин" звернулась жінка з Кордишівки. Вона поскаржилась, що у її родини забирають пай. Що до неї прийшли люди, які назвались представниками ТОВ "Україна". Вони попередили, щоб не засівали ділянку. Заявили, що ця земля була паєм іншого  жителя села. А його спадкоємці передали землю в оренду ТОВ "Україна". І родина цієї жінки не має прав на цю землю.

— Ми 23 роки користувалися цією ділянкою, — розповіла жінка. — Нам її надав у користування вже покійний голова сільради. Ми щороку платили податок на рахунок сільради за цю землю. За останній рік заплатили майже 400 грн. Як вона може бути ще чиїмось паєм?

Ситуація заплутана і не зрозуміла. Селяни стверджують, що у них немає примірника договору оренди на цю ділянку. І коли вони хотіли оформити державний акт на право володіння цією землею, сільрада їм не дозволила. Цікаво, що на інший пай родина державний акт оформила. З'ясувалися дві цікаві деталі: ця ділянка землі взагалі не могла бути виділена під розпаювання, бо знаходиться за межами села.

Відео дня

За роз'ясненнями газета звернулася до нинішнього голови Кордишівської сільради Івана Байди.

Іван Миколайович прийшов у редакцію серйозно підготовленим. Приніс карти земель Кордишівської сільради і прилеглих територій. Захопив також і відомості про нарахування і оплату земельних податків. Він вказав на карті розподілу паїв ділянку, через яку виникло непорозуміння. Ця земля у 1995 році була виділена під паї одному з жителів села. Він оформив на них державні акти і здав в оренду ТОВ “Україна”. Ці ділянки розташовані так, що їх незручно обробляти важкою сільськогосподарською технікою.

— На той час оренда коштувала копійки, — говорить Іван Байда. — Мабуть тому голова ТОВ “Україна” Михайло Стратійчук дозволив тодішньому голові сільради роздати ці землі під городи. Таким чином родина, що зараз скаржиться, отримала в тимчасове користування шматок города загальною площею 1,2 га. Складається враження, що на деякий час про цю ділянку землі забули. Але племінник справжніх володарів землею вступив у права наслідування. Він звернувся до ТОВ “Україна”, щоб перезаключити договір оренди. Господарство вирішило повернути цю ділянку собі в користування.

Щодо оплати податку  в сумі 400 гривень, голова заперечив:

— Нараховано сплатити за 2014 рік 56 грн 32 коп. податку за використання паю (1,98 га) і 17 грн 41 коп. земельного податку (1,04 га). Також у розпорядженні вищезгаданої родини є ділянка землі біля Кордишівки, яка не обробляється, площею 0,5 га.

Підготувала Оксана ЛУЦЕНКО

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up