У Козятині починаються сварки за воду

У Козятині починаються сварки за воду
Посуха продемонструвала, який природний ресурс найдорожчий

До виїзної редакції “RIA-Козятин” звернулись мешканці ПРБ з проблемою: не можна набрати води з криниці на вулиці О.Кошового, 47- 49. За словами стурбованих людей, “чоловік захопив спільну криницю. Через полив власного саду стало мало води”.
Як виявилось, криниця знаходиться за межами приватного землеволодіння. Поруч — ПЧ-7. 

— Коли відривається відро, Микола, що живе поруч, його дістає й чіпляє, — повідомив працівник ПЧ-7 Сергій Пічкур. — Він піклується про цю криницю. Накрив її, зробив опалубку. Дощів нема давно, тому рівень води в усіх криницях упав.

 

Відео дня

— Я живу аж біля пам'ятника, на Кошового, 64, — розповів Віктор Пашинський. — Кожного ранку набираю тут воду, бо водопровідна погана. Сюди і з 8-ї Гвардійської люди приходять. До наступної робочої криниці йти дуже далеко. 
Жителі сусідніх будинків розповіли, що для пиття завжди брали і беруть воду з цього колодязя. Далі по вулиці жителі викопали в дворах ще декілька. Але до найближчого з них потрапили нечистоти з несправної міської каналізації. 

 

Сусідка пана Миколи, Ніна Голуб сказала, що в їх будинку немає централізованого водопостачанняв. Єдине джерело води — криниця на вулиці. Її донька Світлана кожного вечора набирає в тій криниці воду, щоб вистачило на день, там же беруть і для прання. Відколи вода впала, вона використовує для цього легке пластмасове відро і мотузку. Також Ніна Григорівна розповіла, що у її сусіда тільки клумби і одна в садку.

За словами Людмили Слободяник, за парканом якої знаходиться суспільна криниця, вони живуть у цьому будинку вже два десятиліття. Їх насос в колодязі вже більше 8 років. Чоловік слідкує за криницею. 
— У цьому році вода впала, як ніколи, — поділилась тривогою пані Людмила. — Цепу не вистачає, щоб дістати повне відро води. Та якщо зробити цеп довшим, важке відро буде піднімати мул з дна. І ми, і сусіди залишимось зовсім без води.
Ще пані Слободяник ображена несправедливістю. Коли обривається відро чи цеп, ремонтує тільки її чоловік. Іншим байдуже, бо у них хоч якась вода з крана тече. Коли в криниці опинився дохлий кіт, чи якесь мастило - це теж була проблема тільки їх родини і найближчих сусідів Ніни й Світлани. А користуються всі...

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up