Військові дякують нам, що молимося за них

Військові дякують нам, що молимося за них
Олег П’явка: “Держава нам може допомогти тільки патронами”

—Хіба Бог хотів би для людей страждань, хіба це в Його волі? Але гріхи людські мабуть настільки переповнили чашу терпіння, що гнів Божий пролився  на нашу багатостраждальну землю. Усе це нагадує Біблійні історії, де Господь карає маловіруючий народ за їхнє  розпусне та гріховне життя.

Так розпочав недільне молитовне віче Роман Масира (настоятель Української православної церкви Київського патріархату храму святого пророка Іллі). Він зауважив у проповіді, що ті, хто ще донедавна скептично ставився до церкви і Бога, зараз починають молитися, просити у Нього допомоги та  захисту і це  добре. Так Бог хоче показати Свою силу, тому що Він Всемогутній, і лихо може прийти в будь-який момент, а зупинити  його може  наше покаяння і виправлення нашого життя.  Вибір за нами — виконувати закон Божий  "возлюби ближнього, як самого себе" чи  далі  жити  у  злі. Саме така любов сьогодні підштовхує людей допомагати солдатам АТО.

На віче також проповідували з церкви “Назарянина” Валерій Педос, Володимир Шорін (церква "Вефіль"), Володимир Ткачук (евангельські християни-баптисти), Микола Маліновський (єврейські християни), Володя Біда (церква “Спасіння”), отець Антон Борис (греко-католицька церква).
Вперше відвідав віче козятинський вояка Олег П'явка. Він приїхав до рідного Козятина з зони бойових дій у відпустку. Він тримав слово, в якому подякував віруючим за підтримку молитвою.
Також Олег підкреслив, що важлива гуманітарна допомога. На носі зима і потрібно все на передовій. 
— А утримувати позиції на одному ентузіазмі в зоні конфлікту не можливо, говорив Олег. — Все, чим зараз може допомогти держава — це патронами.
Олег відповів на безліч запитань з залу. Людей цікавило, коли закінчиться війна, що потрібно з речей передавати воякам, чи є там капелани.
А пастор “Скінії” запитав, як часто на передовій кажуть “Слава Богу!” Олег відповів, що кожен день по 100 разів…
Головний редактор “RIA-Козятин” Тетяна Лозінська щиро дякувала Олегу від усіх присутніх за таку розмову “в живу”. Вона попросила переказати всім військовим, у тому числі нашим землякам, що Козятин молиться за них і бажає скорішого повернення в рідні домівки живими. Люди підтримали її оплесками.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up