Влада нас ігнорує, але ми станемо ще більш активними!

Влада нас ігнорує, але ми станемо ще більш активними!
Шановні мої читачі! Щиро вдячна ВАМ за активну громадську позицію. Все більше городян та мешканців району поповнюють ряди Громадського Активу RІА. Все більше надходить дзвінків зі словами подяки в нашу сторону, що займаємо правильну позицію і обгрунтовано критикуємо владу.

Приємно, що на деякі питання міська рада все ж таки відповіла рішеннями виконкому. Так, після відповідної критики рекомендовано владою власникам закладів торгівлі на території міста запровадити спеціальне помітне маркування товарів російського походження та розміщення їх на окремих полицях. Також надається матеріальна допомога біженцям із зони АТО. 
На превеликий жаль, зрушень мало. Представники влади ігнорують наші звернення до них. Останнім часом телефон секретаря ради ніколи не відповідає газеті. Дане негласне розпорядження з “RIA” не спілкуватися. Нас і людей зроблено ворогом номер один. Бо ми критикуємо їх і вимагаємо виконання своїх обов’язків. Те ж саме хочу сказати про інших чиновників, які підлягають чи підлягали критиці. Стає відомим їхнє зухвале ставлення до правдивої преси. Про що вони висловлюються в своїх колективах. Але це нас не зупинить у нашій активності. Ми не маємо опускати руки на свавілля влади.
Пишіть нам, телефонуйте — допомагайте своєю активністю викривати всі негаразди та приємини у Козятинському суспільстві. 
Нижче подаємо офіційну відповідь Козятинського прокурора на звернення громадської ради в минулому номері газети.
Ваш персональний редактор Тетяна ЛОЗІНСЬКА. (068)308-01-25, 2-04-53. [email protected]

Звернення

Козятинському міжрайонному прокурору Путрі О.В.

Відео дня

Шановний Олегу Вікторовичу!

Звертаємось до Вас за дорученням переважної частини жителів міста Козятина з проханням втрутитись у вирішення ситуації, що склалась у місті Козятин Вінницької області.

Так сталось, що під час сумнозвісних подій на київському Майдані, на «Майдані» козятинському – центральній площі міста, на народному Віче, за недолуге керівництво містом козятинці винесли рішення про недовіру козятинському міському голові Гвелесіані О.Г. та його команді.

На жаль, законодавство про місцеві референдуми було скасовано за часів Януковича, тому виконати волю громади міста у межах Закону немає як. Очевидно цей факт знає і керівництво міста, тому що після цього у Козятині почався повний «безпрєдел».

Ви як прокурор звітуєте про зменшення злочинності у місті, і мабуть громада міста повинна дати Вашій діяльності певну оцінку, але…

За останніх півроку правоохоронними органами були виявлені факти хабарів та корупції, скоєних міським головою Гвелесіані, директором комунального підприємства Гуменюком, головним архітектором міста Недашківським та першим заступником міського голови Ломачуком.

Покарання не поніс жоден!!!

Щодо першого заступника міського голови Ломачука О.І. ситуація є взагалі цікавою. Зовсім нещодавно, 07.07.2014 року постановою Козятинського міськрайонного суду № 133/1892/14-п він визнаний корупціонером. Дану постанову Ломачук оскаржив, але Вінницький апеляційний суд постановою від 21 липня 2014 р. повернув йому апеляційну скаргу! Отже Постанова Козятинського міськрайонного суду № 133/1892/14-п набула чинності (ст.294 КУпАП) і міський голова зобов’язаний, відповідно до закону, звільнити О.І.Ломачука з роботи, але … рука руку миє, а корупціонери один одного «криють».

Замість того, щоб звільнити свого першого заступника, козятинський міський голова навіть залишив його виконувати свої обов’язки на час відпустки, заявивши, що з «Вінницею» він усе вирішив…

Просимо Вас, як прокурора надати публічну (!) належну оцінку вищевказаним фактам та діям керівництва міста Козятин.

Після революції гідності та виборів у країні відбулась зміна влади та керівництва правоохоронних органів, у т.ч. у Вінницькій області.

Козятинці, поки що ще мають надію на зміну поведінки влади в бік європейських цінностей, але вищевказані факти хабарництва та корупції, які без покарання (!) процвітають у місті Козятині, можуть призвести до нових загострень у суспільстві, якщо їх не вирішувати, а їхні наслідки ми з Вами знаємо.

12.08.2014 р.

З повагою, за дорученням мешканців міста Козятин Громадська рада

Відповідь

З приводу виявлених правоохоронними органами корупційних фактів та не покарання винних
Можу роз’яснити, що процес доведення вини чітко регламентований процесуально та займає певний проміжок часу.
Якщо коротко та конкретно, то кримінальне провадження за фактом хабарництва з боку керівника комунального підприємства перебуває наразі з обвинувальним актом у суді, слухання триває.
 Кримінальне провадження щодо хабарництва з боку головного архітектора найближчими днями буде завершено та скеровано до суду. Відповідні терміни слідчим не порушуються.
 Заступником міського голови рішення суду про визнання його винним у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення на даний час оскаржується в апеляційному суді.
Таким чином, остаточну крапку в цих справах має покласти суд, який надасть правову оцінку діям вказаних осіб.
Козятинський міжрайпрокурор, радник юстиції Олег Путря

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • сват

    дієвий орган структурований з власним виданням Ніхто крім нас козятинщини.Пасує нажаль.,не проявляє активності зосиредивши зусилля на допомогу армії.Тил необерігають невдосконалюють .Ведуть себе пасивно .Чому а тому що злигались їм і так добре
  • солдат

    А де зафіксоване рішення про недовіру цьому поцу ??? Я не захищаю цю потвору, але продемонструйте хоч один юридичний папір. Бачив як Пузир, патріот нев"єбєнний, звертався до громади, чи повинен мер писати заяву на звільнення, чи ні. Пузиря ніхто не підтримав. То про що йде мова ?
  • Kazatin Kazatin

    "після відповідної критики рекомендовано владою власникам закладів торгівлі на території міста запровадити спеціальне помітне маркування товарів російського походження та розміщення їх на окремих полицях. Також надається матеріальна допомога біженцям із зони АТО" - ау! ви що там усі у танку?! не читаєте новин навіть своїх босів з вінницької РІА?! (посиланнячко: http://vn.20minut.ua/Podii/poryadok-dennij-sesiyi-mis-kradi-zaborona-salyutiv-markuvannya-rosijs--10410057.html) ця тенденція зараз діє для владних струткур усієї України - і не треба відверто спекулювати новинами та викручувати думку мешканців міста!!!!!! не треба уподоблятися російській пропаганді, що погрузла у суцільній брехні!!!! ви ж по суті нічого не вигадали нового - тільки наслідуєте технології російської пропаганди!!!!!! і у цьому ваша заслуга?! і ви ще називаєте себе "українською газетою"?! ГАНЬБА!!!!!! не заслуга газети у тому, що громадяни Козятина та міська влада допомагає бійцям АТО!!!!! ще задовго до уворення нелігітимного утворення у редакції газети та якихось там його посилів міська влада допомагала і гуманітарними вантажами і військовим, і матеріально усім біженцям із Криму та зони АТО!!!!! (читайте в оригіналі і прождивіться на дату новин:

    http://komr.gov.ua/content/kozyatin-prodovzhu-dopomagati-m-styanam-shcho-boronyat-mir-na-skhod-ukra-ni ,

    http://komr.gov.ua/content/kozyatin-gotovii-priinyati-pereselents-v-ta-b-zhents-v-z-okupovanogo-krimu-okhoplenikh-v-isk ,

    http://komr.gov.ua/content/m-ska-rada-peredala-v-nnitskomu-batalionu-teritor-alno-oboroni-pod-llya-p-vtonni-blagod-ino- ,

    http://komr.gov.ua/content/vikonavchii-kom-tet-m-sko-radi-dyaku-nebaiduzhim-kozyatintsyam ,

    http://komr.gov.ua/content/m-skii-tsentr-sots-alnikh-sluzhb-nada-povnii-spektr-sots-alnikh-poslug-pereselentsyam-z-zoni ,

    http://komr.gov.ua/content/47-pereselents-v-z-skh-dno-ukra-ni-vzhe-prozhivayut-u-kozyatin-pro-nikh-turbu-tsya-m-ska-vla)

    Валентина reply Kazatin Kazatin

    Брехня і відписка!

    Валентина reply Валентина

    дивилися з сусідами- газета написала спочатку. а потім твій ҐГілісіані зробив. і йди звідси, сепаратор ти х....
  • Танкіст

    Так них самооборона і ніхто крім нас оберігають.Якщо подоїли них то хай скажуть на яку суму як потратили  або ще ні...Якщо не те, не се ,то тоді вони ряжені такі самі як Ломачук і Гвелік з його бандою.

    Валентина reply Танкіст

    А я люблю самооборону, особенно Бандуру
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up