Їдемо у гарне майбутнє разом!

Їдемо у гарне майбутнє разом!
Так виглядають наші міські автобуси — однодверні та з дірами

Існують жахи громадського транспорту у Козятині

Абсолютна більшість маршруток у Козятині представлена старими ПАЗиками, в середині яких брудно та некомфортно. Але промурижившись у автобусі, зіпсувавши собі настрій, усі далі просто йдуть по своїх справах.

Ще одна проблема козятинського транспорту — недофінансування. Приватні перевізники самотужки намагаються звести кінці з кінцями. Місцевій владі на це начхати — у «батьків міста» комфортні новенькі автівки, яке їм діло до пересічного козятинчанина? Якщо відмінити пільги, можна покращити стан маршруток, але громадяни й так не задоволені вартістю проїзду. З одного боку скаржаться на погані умови пересування, а з іншого не горять бажанням платити за комфорт у громадському транспорті. Деякі кажуть, що якщо вони бажають комфорту, то беруть таксі. Але ж  далеко не всі можуть це собі дозволити!

Відео дня

Водій же має назбирати грошей на пальне, віддати визначену суму своєму хазяїнові, а вже потім заробити на себе. За таких умов і не дивно бачити роздратованих шоферів, котрі хамлять пасажирам: коли людей мало, вони переживають, що нічого не зароблять. Тому не всім вдається стримувати емоції. До слова, невідомо, скільки із цієї суми сплачується страхового збору. Він є обов’язковим, аби в разі нещасного випадку було з чого виплатити пасажирові компенсацію. Проте, як людина може підтвердити, що їхала в тому чи іншому автобусі, коли їй не видають квитка?

Із тієї ж причини виникають конфлікти із пільговиками – водії буквально вибивають з них свої «три гривні», хоча в Україні щонайменше 12 законів, які гарантують різним людям безкоштовний проїзд у міському транспорті.

Тому і водії переповнених маршруток порушують ПДР (правила дорожнього руху), створюючи аварійні ситуації та загрозу життю пасажирів. У кожному автобусі є визначена кількість як сидячих, так і стоячих місць. Однак мала кількість маршруток сприяє порушенню цього технічного регламенту.

Владі на замітку

В ході опитувань на автобусних зупинках, люди називають конкретні проблеми, які створюють багато незручностей. Так,  в Козятині громадський транспорт їздить лише до 18.00. Найбільше нарікань на маршрут №6, яким добираються до кладовища.

Так, на деяких зупинках є графіки руху автобусів. Але він не дотримується. Бракує людям і маршруту на залізничний вокзал. Немає контролю за режимом роботи маршруток у святкові та вихідні дні.

Владо, А-уууу! Щось робіть для людей! Ситуацію, яка склалась у сфері Козятинських міських перевезень, можна назвати патовою. Керівництво міста створює тільки видимість роботи в цьому напрямку. Ті незграбні кроки, які робить міська влада, лише частково знімають напругу, а не змінюють кардинально ситуацію.  Потрібно розрубати «гордіїв вузол» транспортних проблем, який зв’язав докупи і жителів міста, і міську владу, і перевізників, і ДАІ та посадив в один човен. Та, схоже, цей човен без керманича, без штурвала та ще й, виявляється, без компаса…

Ми запитали козятинчан

Чи задоволені ви роботою громадського транспорту в Козятині?

Геннадій Жмуцький (70), пенсіонер:

Громадський транспорт мене не зовсім влаштовує. Погані автобуси, дуже брудно всередині. Не зручний графік.

Юлія Д’ячук (29), керуюча магазину:

Нема розкладу руху маршруток, рано перестають ходити. Ввечері проблематично добратися в інший район Козятина.

 

Людмила Іванова (63 роки), пенсіонерка:

— В принципі, маршрутки ходять нормально. Проте хотілося б, щоб ходили частіше та до більш пізнішого часу.

 

Наталія Теслюк (22), лікар-інтерн:

— Автобусів стало ходити набагато менше. Вони вже старі та зношені, іноді навіть страшно до тієї маршрутки сідати, постійно думаєш чи доїдеш до місця призначення, чи ні.

 

Марія Калінчук (63), пенсіонерка:

— Автобуси ходять дуже погано, постійно порушується графік руху. Автобус по маршруту № 1 ходить дуже рідко і він постійно завантажений. Дуже часто людям стає зле, тому що люки постійно закриті і немає чим дихати.

 

Тетяна Янчук (15), школярка:

— Громадським транспортом користуюся дуже часто. Зовсім не задовольняє ні графік руху, ні сам стан автобуса. Уже давно пора закуповувати нові маршрутки. Також дуже часто чую сварки водія з пасажирами щодо оплати за проїзд. Ще б дуже хотілося, щоб автобуси ходили хоча б до 21.00.

 

Юлія Мединська (29), в декретній відпустці:

— Про який міський транспорт ви говорите? На мою думку, він відсутній взагалі, бо ті старезні автобуси, які рухаються за тільки їм відомим графіком і тільки тоді, коли їм вигідно, не можна так назвати.

 

Валентина Ковальчук (64), пенсіонерка:

— Водій і контролер рейсу №1 ображають пенсіонерів. Ми для них не люди, ми для них «трупаки» і «мусор»—такими словами вони зустрічають літніх людей. Але ж цей маршрут робить лише два рейси на день безкоштовно для пенсіонерів, а потім міняє вивіску і перетворюється на №4.

Андрій Іванов (30), залізничник:

— Погано транспорт працює, дуже рідко ходить, не встиг - чекай годину. А час-то йде! Ввечері взагалі пішки часто додому йти доводиться!

Сергій Рижков (37), оброблювач риби:

— В нашому громадському транспорті жахливі умови! Пилюка, брудні чохли, все трясеться, поки доїдеш - вже нічого не хочеться!

 

Основний елемент комфортного життя

Громадський транспорт є одним з основних елементів для комфортного життя та діяльності людей, що забезпечує потребу мешканців у швидкому пересуванні містом. Надійна і ефективна робота транспорту є найважливішим показником розвитку та стабільності Козятина. То чому ж ми маємо соромитись за власне місто? Адже лад із перевезеннями пасажирів, хто б не був власником автобуса, таки можна навести. За умови, що у профільних управліннях місцевої ради працюватимуть професіонали, котрі керуватимуться буквою Закону.

Аналогічну проблему в обласному центрі— Вінниці — вирішили. Саме це місто має найбільш успішний досвід реорганізації і роботи муніципального транспорту не тільки серед міст України, але нічим не поступається аналогічним у Європі. Кілька років тому міська влада провела реформу у роботі муніципального транспорту, поклавши в основу  розвиток міського електротранспорту та комунальних автобусів. Приватні маршрутки почали використовуватись не як основний засіб для перевезень, а як допоміжний.  І пасажир отримав повністю передбачуваний регульований міський транспорт, по роботі якого можна звіряти годинник. Цікавий той факт, що реформа була проведена без залучення додаткових коштів, а лише за рахунок оптимізації системи перевезень. Для  закупки нових транспортних засобів влада знайшла кредитні кошти, скориставшись державною програмою по погашенню відсотків.

Рівень і якість транспортного обслуговування козятинців помітно знизився, що викликало справедливі нарікання пасажирів.

В загальному міська мережа міста включає в себе лише 6 маршрутів. Перевезення автобусами здійснюється різними приватними підприємцями. Як має працювати міський транспорт і як це відбувається насправді? За яким же принципом працюють козятинські перевізники?  

Коли я намагалась знайти відповіді на ці запитання, дійшла висновку, що нікому в місті думати про ветеранів війни, праці, про людей з обмеженими фізичними можливостями, жертв репресій тощо. Не дивлячись на те, що діє постанова Кабінету міністрів № 354 від 17 травня 1993 року, котра гарантує усім пенсіонерам за віком безплатно проїхатись у міському та приміському транспорті, у нас це не спрацьовує. Чому ж правила не однакові для всіх? Між тим, стаття 60 Закону «Про автомобільний транспорт» свідчить, що за безпідставну відмову від пільгового перевезення пасажира водієві грозить штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімальних доходів. Оскільки в Козятині такої санкції ще ні разу не застосували, чого дивуватись, що шофери хамлять старшим людям і не впускають їх «за так». Хоча, насправді, не «за так» – за проїзд пільговиків має заплатити держава.

Доки в Козятині правитимуть сьогоднішні “старожили”, нам потрібно наболіле висловлювати у відповідні інстанції. Подання скарг є ефективним засобом боротьби за свої права. В багатьох містах різних країн такі міри подіяли, і система громадського транспорту була реформована. Таким чином надсилати скарги можна й потрібно. Їх повинно бути багато, і тоді реакція влади стане реальністю. Наприклад, це буде контроль за якістю послуг та комфорту транспорту. У Києві це подіяло, коли кількість скарг на водіїв маршруток сягнула десятків кожного дня.

Моє завдання на сьогодні — відкрити всім людям очі на наші негаразди і, щоб жити комфортно — тільки громада має заставити владу працювати.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (35)
  • Arshad Irfan

    Шукаєте бізнес-кредит? Особисті позики, житловий кредит, кредит на автомобіль, студентський кредит, кредит на консолідацію боргу, незабезпечений борг, венчурний капітал тощо. Ви були відхилені за кредит від фінансової установи? Ми Booster Central Trust Capital Finance, спеціальний кредитний лізингоодержувач, ми пропонуємо 2% і комерційні кредити, від $ 5000 до $ 70 000 000 і можливість для фізичних осіб. Процентні ставки Кредити за низькими процентними ставками. Зв'яжіться з нами сьогодні і надішліть свою інформацію за допомогою наступної електронної пошти: ([email protected]).

    Ваше щастя - наша радість

    Бог благословить

  • Arshad Irfan

    Шукаєте бізнес-кредит? Особисті позики, житловий кредит, кредит на автомобіль, студентський кредит, кредит на консолідацію боргу, незабезпечений борг, венчурний капітал тощо. Ви були відхилені за кредит від фінансової установи? Ми Booster Central Trust Capital Finance, спеціальний кредитний лізингоодержувач, ми пропонуємо 2% і комерційні кредити, від $ 5000 до $ 70 000 000 і можливість для фізичних осіб. Процентні ставки Кредити за низькими процентними ставками. Зв'яжіться з нами сьогодні і надішліть свою інформацію за допомогою наступної електронної пошти: ([email protected]).

    Ваше щастя - наша радість

    Бог благословить...

  • CHARLSE FLORENCE

    Флоренс прайват КРЕДИТНА COMPANT В COLABOR З СТОЛІТТЯ БАНК СПОЛУЧЕНИХ СТАНІ. ([email protected])

    Вам потрібен кредит, щоб розширити свій бізнес або хочете отримати персональний кредит.

    Ми пропонуємо всі види кредитів для інвесторів, компаній і приватних осіб за доступною ціною.

    Ми пропонуємо персональні кредити, автокредити, іпотека, кредити, бізнес-кредити, інвестиційні кредити, позики консолідації заборгованості і т.д. ...

    За допомогою та за підтримки наших банків.

    Подати заявку на отримання кредиту сьогодні і отримати те, що ви завжди хотіли.

    Контактна адреса електронної пошти;; [email protected]. Дякую



    hklh

  • CHARLSE FLORENCE

    Флоренс прайват КРЕДИТНА COMPANT В COLABOR З СТОЛІТТЯ БАНК СПОЛУЧЕНИХ СТАНІ. ([email protected])

    Вам потрібен кредит, щоб розширити свій бізнес або хочете отримати персональний кредит.

    Ми пропонуємо всі види кредитів для інвесторів, компаній і приватних осіб за доступною ціною.

    Ми пропонуємо персональні кредити, автокредити, іпотека, кредити, бізнес-кредити, інвестиційні кредити, позики консолідації заборгованості і т.д. ...

    За допомогою та за підтримки наших банків.

    Подати заявку на отримання кредиту сьогодні і отримати те, що ви завжди хотіли.

    Контактна адреса електронної пошти;; [email protected]. Дякую



    NN

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up